Seznam.cz soustředí veškerá videa na nový portál

čtvrtek, 28. března 2019, 07:35 Internet & Mobil MediaGuru

Nově vznikající videoportál chce nabídnout na jednom místě všechna videa od Seznamu, ale také videa od dalších provozovatelů.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz

Seznam.cz spouští nový videoportál s názvem Televizeseznam.cz, který nabídne na jednom místě videoobsah všech svých obsahových služeb – Televize Seznam, Seznam Zprávy, Stream.cz, Proženy.cz, Garáž.cz a také webů Novinky.cz, Super.cz a Sport.cz. Kromě vlastní tvorby na něm budou umístěna i videa partnerských vydavatelů. Větší prostor má videoobsah dostat i na domovské stránce Seznam.cz. Momentálně se beta verze videoportálu testuje na adrese beta.televizeseznam.cz, oficiální spuštění se plánuje na konec dubna.

Na novém videoportálu jsou videa řazena do žánrových kanálů, mezi kterými jsou například živé vysílání Televize Seznam s archivem, Stream.cz, Seznam Zprávy, zábava, publicistika, auto-moto, seriály a další. Cílem je umožnit uživatelům jednodušší orientaci ve veškerém obsahu Seznam.cz. Upravený a s novými funkcemi bude také player.

„Vybraná videa dostupná ve videoportálu se budou zároveň propisovat do tzv. feedu na domovské stránce Seznamu, jejíž funkcionality plánuje Seznam.cz i v letošním roce intenzivně rozvíjet,“ uvedl Marek Doležel, produktový manažer Televize Seznam a Stream.cz.

Na videoportálu Televizeseznam.cz najdou lidé také obsah třetích stran, se kterými formu spolupráce zaštiťuje tým Seznam Partner.  Seznam.cz chce zde uplatnit stejnou strategii jako v textovém newsfeedu na své hompe page. Prostor chce nabídnout i jiným provozovatelům video obsahu, kteří by tak mohli těžit z návštěvnosti, kterou pomůže dodat Seznam.cz. Výměnou za to by ale se Seznamem sdíleli příjmy z prodeje videoreklamy. Seznam chce v této věci jednat i s velkými hráči typu Czech News Center, Mafra, Economia či VLM.

Další funkcionality se pak odkryjí v případě, že se do portálu přihlásí divák svým seznamáckým účtem. Televizeseznam.cz mu nabídne playlisty s rozkoukanými videi, historií zhlédnutých videí a také videa uložená k přehrání na později. Postupně má být systém schopný rozpoznat preference přihlášených uživatelů a začne jim nabízet obsah, který je pravděpodobně zajímá. Upozorní například na nové epizody dříve zhlédnutých pořadů a oblíbených formátů přihlášeného, který si z nich bude moci vytvořit vlastní playlist.

Součástí spuštění videoportálu Televizeseznam.cz budou i televizní a mobilní aplikace, které nabídnou stejný obsah jako desktopová verze. Současná webová stránka www.televizeseznam.cz se s rozběhnutím rebranduje na videoportál, a do kanálu Stream bude odkazovat také dnešní web Stream.cz. Podobně pak změna proběhne u současné mobilní aplikace Stream.cz pro Android i iOS. Televizní aplikace už dnes nesou jméno TV Seznam.

-mav-