Slovenský Denník N připravuje ekonomický deník

středa, 27. března 2019, 15:25 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Vydavatel slovenského listu Denník N připravuje nový ekonomický deník.

Denník N, foto: N Press

Denník N, foto: N Press

Vydavatel slovenského listu Denník N připravuje spuštění nového ekonomického deníku. Denník N ve středu na svém webu napsal, že projekt nabude konkrétní obrysy v příštích měsících. Nový list by mohl konkurovat například slovenskému ekonomickému deníku Hospodárske noviny, který patří vydavateli Mafra Slovakia z české skupiny Agrofert.

„Věříme, že Slovensko si zaslouží kvalitní nezávislý ekonomický titul a že dokážeme sestavit mimořádně silnou redakci," řekl Lukáš Fila, ředitel vydavatelství N Press, které vydává Denník N.

Kromě přehledu o dění ve slovenské s světové ekonomice bude nový list přinášet rozhovory s podnikateli a předními manažery, sektorové analýzy, komentáře, ale i praktické rady pro podnikatele.

Na přípravě projektu nového listu se bude podílet i spoluzakladatel a bývalý dlouholetý šéfredaktor slovenského ekonomického týdeníku Trend Oliver Brunovský.

Denník N začal vycházet v roce 2015. Založili ho bývalí novináři deníku Sme, kteří redakci předtím opustili na protest proti tomu, že se ve vydavateli těchto celostátních novin angažovala finanční skupina Penta. Denník N se zaměřuje na předplatné přístupu k obsahu svého webu, byť vychází i v papírové podobě. Zájem Slováků o tištěné vydání novin dlouhodobě klesá.

-čtk-