Televize Kuki má novinky, vstoupí do Apple TV a set-top-boxů

středa, 20. března 2019, 07:10 TV MediaGuru

Internetová televize Kuki přichází od 25. března na trh v nové verzi. Má zároveň i nové logo a webové stránky.

Zdroj: Kuki TV

Zdroj: Kuki TV

Internetová televize Kuki, která je produktem českých firem Smart Comp. a Planet A, bude od 25.března dostupná v nové verzi. Ta by měla být uživatelsky jednodušší a umožnit sledování pořadů, aniž by zákazníci museli znát televizní program a přesný čas vysílání. Mezi prvními aplikacemi bude dostupná verze pro webové prohlížeče a Android TV. Následovat budou, v závislosti na délce schvalovacích procesů jednotlivých výrobců, i verze pro další zařízení. Brzy se stane součástí set-top boxů a nejpozději od června bude dostupná také na Apple TV

Tým vývojářů pracoval na nové verzi déle než rok. „Chceme, aby Kuki byla nejinteligentnějším televizním prohlížečem. Zákazníkům nyní nabízí veškerý televizní obsah na jediné stránce,“ říká Marek Bukal, vedoucí vývoje Kuki. Bude možné ji sledovat v jedné domácnosti až na šesti zařízeních najednou a má za cíl stát se rodinnou televizí. Kromě standardní nabídky televizních kanálů (140) obsahuje přes 33 tisíc titulů různých žánrů. Téměř třetinu nabídky pak tvoří pořady pro děti. Konkurenční služba Netflix má přitom údajně v nabídce zhruba tři tisíce filmů a přes 1500 seriálů.

Hlavní změnou u nové Kuki má být snazší orientace a vyhledávání v televizním obsahu. Novinkou je vyhledávání podle názvů pořadů, žánrů, uživatelského hodnocení, ale také podle jmen herců a tvůrců. Podle údajů televize více než polovina zákazníků konzumuje obsah zpětně. Zájem je o nabídku seriálů, kterou využívá většina klientů na denní bázi. Televize teď funguje ve všech zemích Evropské unie a je tak možné ji sledovat i na dovolené.

Kuki prošla i celkovým rebrandingem, má nové logo a webové stránky. Televize rovněž mění způsob komunikace a chce být více aktivní na sociálních sítích, zejména na Instagramu a v nové blogové sekci na svých webových stránkách. V současné době běží na více než 100 tisících zařízeních. Do budoucna plánuje vytvářet i vlastní obsah, například ve spolupráci s youtubery.

Televize vysílá od roku 2014, je dostupná divákům za měsíční poplatek v Česku i na Slovensku prostřednictvím libovolného internetového připojení.

-zue-