Vysílání dětské televizní stanice Tuty TV končí

úterý, 12. března 2019, 13:00 Aktuality, TV MediaGuru

Především ekonomické důvody stojí za ukončením vysílání dětské televizní stanice Tuty TV.

Zdroj: Tuty TV

Zdroj: Tuty TV

Dětská televizní stanice Tuty TV ukončila v úterý 12. března od 12:00 své vysílání. Upozornil na to server Digitální rádio, televize rovněž zveřejnila prohlášení o ukončení svého vysílání na vlastních webových stránkách.

„Důvody pro naše rozhodnutí mají ekonomický charakter. Například náklady na trasování signálu jsou již nyní v regionálním síti RS8 Českých radiokomunikací v poměru cena/výkon velmi vysoké. Navíc se ukázalo, že v rámci systému DVB-T2 je pro menší soukromou televizi se zaměřením na primární cílovou skupinu děti a mládež budoucnost z finančního hlediska v podstatě nemožná," uvádí management v odůvodnění.

Tuty TV začala vysílat 1. června 2017. Zaměřovala se na publikum ve věku 4-17 let. Sekundární cílovou skupinou byli rodiče a příbuzní dětí. Televizi obchodně zastupovala společnost AtmediaV cílové skupině 4-14 let dosahovala 1% podílu na sledovanosti. 

Provozovatelem nové televize Tuty byla česká firma Tuty Broadcasting, vystupoval za ní Miroslav Maxa. Kdo je ale skutečným majitelem televize, nebylo zveřejněno.

-mav-