Young Lions letos už po jedenácté, odstartuje 5. dubna

úterý, 26. března 2019, 14:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Zájemci o soutěž Young Lions mají poslední den na přihlášku. V pátek 5. dubna si potom vyslechnou brief ve své kategorii.

Zdroj: Lionhearted

Zdroj: Lionhearted

Soutěž a zároveň tréninkový program Young Lions pro mladé profesionály zabývající se komunikací značek proběhne letos už po jedenácté. Soutěžícím opět nabídne na výběr z pěti kategoriíDigital, Marketers, Media, PR a Print.

Uzávěrka přihlášek je ve středu 27. března. V pátek 5. dubna si soutěžní dvoučlenné týmy vyslechnou v pražském Impact HUBu brief a následně budou mít 24 hodin na jeho zpracování. V navazujícím týdnu je každý den věnovaný jedné kategorii – prezentacím, zasedání poroty a vyhlášení vítězů. Zadání jsou přitom zaměřena na charitu, neziskové organizace nebo všeobecně prospěšné myšlenky.

Young Lions si klade za cíl rozvíjet účastníky po profesní i osobnostní stránce. Klíčovou součástí je proto zpětná vazba (tzv. feedback session), při níž jsou porotci po vyhlášení vítězů připraveni rozebrat s každým účastníkem jeho práci. „Tímto způsobem pomáháme mladým tvůrcům lépe přemýšlet, jak kreativně, tak kriticky. Chceme, aby vznikal dialog mezi porotci a účastníky a vedl všechny k tomu vytvářet komunikační řešení, které fungují lépe,” popisuje René Jež z pořádající společnosti Lionhearted.

Všichni medailisté budou mít dále možnost účastnit se třídenního Winners‘ Camp, který proběhne ve dnech 24. – 26. května. Vítězové soutěže pojedou reprezentovat Českou republiku na festival Cannes Lions.

„Náš koncept #FromGoodtoGreat dnes slouží jako inspirace pro pořadatele v jiných zemích, a dokonce některé části, myslím tím teď konkrétně feedback sessions, inspirují přímo i pořadatele festivalu z Cannes,“ dodává René Jež, jenž za svou činnost dostal loni i Zlatý ohníček na ADC Creative Awards a v soutěži reprezentantů světového festivalu získal za Young Lions a konferenci Cannes in Prague stříbro.

-stk-