AT&T prodala podíl ve streamovací službě Hulu

úterý, 16. dubna 2019, 07:35 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

Podíl ve výši 9,5 % odkoupila od firmy AT&T samotná Hulu.

Foto: Hulu

Foto: Hulu

Společnost AT&T prodala svůj podíl 9,5 procenta ve streamovací službě Hulu za 1,43 miliardy USD (32,4 miliardy Kč). Podíl koupila sama Hulu. Jedinými akcionáři Hulu tak zůstávají společnosti The Walt Disney a Comcast.

Prodej podílu ohodnocuje celou společnost Hulu na 15 miliard USD. Disney vlastní v Hulu podíl 60 procent a Comcast, mateřská firma NBCUniversal, 30 procent.

Agentura AP upozornila na spekulace, že svůj podíl chce prodat i Comcast, což by znamenalo, že Disney zůstane jediným majitelem a nabídka Hulu se zaměří hlavně na pořady od Disney. V současnosti poskytuje televizi Hulu obsah mediální firma WarnerMedia, která patří AT&T a i nadále by měla zůstat partnerem Hulu.

Hulu nabízí za poplatek šest dolarů měsíčně uživatelům sledování původních seriálů po jejich odvysílání v televizi. Má také novější službu živé televize za 45 dolarů měsíčně. Jejími hlavními konkurenty jsou Netflix a Prime Video firmy Amazon.com. Má více než 25 milionů předplatitelů, v tomto fiskálním roce by však měla vykázat ztrátu 1,5 miliardy USD.

AT&T uvedla loni v listopadu, že zvažuje prodej podílu v Hulu, a do konce letošního roku zhodnotí budoucnost majetku, který nepovažuje za svůj hlavní. Zisk z prodeje chce použít na snížení svého dluhu, který na konci loňského roku činil 176,51 miliardy USD, napsala agentura Reuters.

-čtk-