Carsharing Anytime využije k budování značky jen online

čtvrtek, 25. dubna 2019, 16:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Italská carsharingová služba Anytime, která je v Praze dostupná od začátku dubna, hlásí už pět tisíc registrací. K marketingové podpoře volí pouze online.

Zdroj: Anytime

Zdroj: Anytime

Italská společnost Anytime carsharing hlásí po necelém měsíci fungování v Praze přes pět tisíc registrací. Cíle má ambiciózní, jen v Praze chce získat několik sto tisíc uživatelů. Zatím mohou zájemci využívat 100 hybridních vozů Toyota Yaris, do konce roku by jich mělo být k dispozici 500. K budování značky volí firma pouze online kanály.

„Byť nabízíme dopravní službu, jsme primárně technologická společnost. Od začátku dubna využíváme k podpoře značky PPC reklamu i sociální sítě, do budoucna bychom chtěli způsoby naší prezentace rozšiřovat, ale výhradně online,“ vysvětlil výkonný ředitel české pobočky společnosti Milan Beutl.

„Kromě nových komunikačních kanálů jako YouTube se změní obsah – budeme reagovat na zpětnou vazbu zákazníků a pomáhat s překonáním jejich bariér k tomu, aby službu chtěli využívat. Zároveň dost sázíme na nejpřímočařejší konverzi, kterou zajistí QR kódy na kapotách samotných aut,“ dodal ředitel marketingu značky Anytime František Barta.

Služba Anytime staví především na minutovém carsharingu, kdy počítá pronájem automobilu od minuty. Ceny začínají od 1,99 Kč za minutu použití vozidla, kilometry jsou přitom zahrnuty v ceně stejně jako benzín, mytí, dálniční známka i pojištění vozu. Součástí je i bezplatné parkování v modrých a fialových zónách v Praze. Platba se uskuteční automaticky po ukončení pronájmu z připojené platební karty. Kromě ceny za minutu uživatel nic dalšího neplatí. Kromě toho však mohou zájemci využít celodenní balíčky s limitem 110 km na den.  

Zájemce o využití služby si stáhne bezplatnou aplikaci z Apple Store nebo Google Play a provede on-line registraci, která trvá do 15 minut. Vyfotí průkaz totožnosti, řidičský průkaz a pořídí selfie. Po schválení registrace je možné pomocí aplikace vyhledat nejbližší vozidlo i si ho odemknout, klíče ani vstupní karta nejsou potřeba. Cesty s vozem je možné podnikat po celé ČR, nechat ho zaparkované však lze pouze po Praze.

Do budoucna plánuje Anytime v České republice investovat v příštích letech až 30 milionů eur, tedy přes třičtvrtě miliardy Kč. Většina investic půjde do flotily a IT vývoje, ale také do marketingu a zaměstnanců. Zatím na českém trhu zaměstnává firma téměř 20 lidí, s rozvojem služby se však jejich počet může zvýšit na 100. V plánu je i geografické rozšíření do dalších českých měst, po Praze by se mělo jednat v prvé řadě o Brno.

Společnost Anytime začala poskytovat své služby v oblasti pronájmu aut v roce 2012. Nyní působí ve 14 městech ve čtyřech zemích, kde má celkově více než 8000 automobilů v různých segmentech. Vlastní ji skupina Mikro Kapital Group, kterou v roce 2008 založil podnikatel Vincenzo Trani se svým bratrem Albertem. Skupina působí v oblasti finančních služeb, mikrofinancování a sdílení automobilů v 17 zemích. Reprezentativní kanceláře se nacházejí v 68 městech a počet zaměstnanců přesahuje 1500 lidí.

V České republice podnikají v oblasti sdílení aut s vlastním vozovým parkem například Škoda Auto DigiLab se svou službou HoppyGo, dále Car4Way, která nově spolupracuje s RegioJetem, Autonapůl a Ajo.cz.

-stk-