CNC spouští prodej doplňků stravy Blesk Lékárna

pondělí, 8. dubna 2019, 07:15 Marketing, Tisk MediaGuru

Značka deníku Blesk se rozšiřuje do nového segmentu, v prodeji jsou doplňky stravy označené jako Blesk Lékárna.

Zdroj: Czech News Center

Zdroj: Czech News Center

Mediální skupina Czech News Center (CNC) spouští pod značkou Blesku projekt, kterým se pouští do nového segmentu. Jde o prodej doplňků stravy pod názvem Blesk Lékárna. Oficiálně od pondělí 8. dubna jsou v 700 lékárnách po celé republice k dispozici vybrané doplňky stravy, které jsou označeny logem nejčtenějšího a nejprodávanějšího tuzemského deníku. 

„V tuto chvíli jdou do prodeje čtyři výrobky – multivitamin, klouby forte protect, magnesium a urobrusinal. V plánu ale máme postupně počet výrobků rozšiřovat,“ řekl MediaGuru.cz marketingový ředitel CNC Jan Samko.

CNC se chce opřít o sílu svého deníku a s jeho pomocí prorazit v segmentu doplňků stravy, ve kterém panuje silná konkurence. Nový projekt připravovala mediální skupina přibližně jeden rok. Výrobcem doplňků stravy pod logem Blesku je farmaceutická společnost Simply You, Blesk zajišťuje především marketing.

„Vybrali jsme ty výrobky, které patří mezi nejvyhledávanější a zároveň nejužívanější našimi čtenáři. Navíc chceme oslovit širokou skupinu zákazníků a pomoci jim při řešení zdravotních obtíží i prevenci,“ dodal Jakub Kouřil, brand manažer komerčních aktivit CNC.

Blesk Lékárna navazuje na předešlé komerční projekty virtuálního operátora Blesk mobil nebo dodavatele elektřiny Blesk energie. Blesk dříve provozoval i anonymní platební karty Blesk peněženka, které ale kvůli legislativním změnám zastavil.    

Projekt Blesk Lékárna, od něhož si CNC slibuje rozšíření svých výnosových zdrojů, je podpořen masivní reklamou napříč tituly mediální skupiny, která jen na tiskovém trhu oslovuje 3,4 milionů čtenářů na vydání (zdroj: Media projekt, 3+4Q/2018, Stem/Mark, Median). Z toho jen tématu zdraví se přímo věnují tituly Blesk zdraví, Moje zdraví, Dieta nebo Moje psychologie. 

-mav-