Content First: Jak porazit konkurenci originálním obsahem?

čtvrtek, 25. dubna 2019, 13:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Letošní program konference Content First opět nabídne návody, jak si poradit s obsahovým marketingem.

Content First 2019, Zdroj: Internet Info

Content First 2019, Zdroj: Internet Info

Řečníci konference Content First se zaměří například na to, jak se poprat s nezájmem  cílové skupiny, a jak cílenou obsahovou strategií porazit konkurenci. Příklady ukáží firmy jako IKEA ČR, Seznam.cz, Mall.tv, Forbes.cz, H1.cz, Rock Point, Česká televize nebo z organizací Britská ambasáda a Člověk v tísni.

Forbes patří na mediální scéně mezi nejpilnější producenty podcastů, přičemž měsíčně zaznamenává přes 40 tisíc stáhnutí. O možnostech monetizace podcastů promluví Hana Němečková z Forbesu.

Má smysl placená reklama i pro malé značky? Čte ji vůbec někdo? Vyplatí se to? Proč nám negeneruje konverze? Ondřej Sitta nabídne odpovědi, ke kterým se za poslední rok práce na sponzorovaném obsahu dopracovali v Seznam.cz.

Jak se pracuje s projektem, který se přes noc stane fenoménem sociálních sítí? „I když máte detailně vypracovaný plán, musíte neustále reagovat na aktuální vývoj,“ říká internetový dramaturg ČT Ondřej Lasák, který představí kreativní case study k on-line kampani seriálu České televize Most!.

Jaké jsou výsledky formátu typu brand content - konkrétně pořadu Závodní akademie na Mall.tv? Prezentovat svou strategii od bodu A, tedy nápadu, až po bod Z, tj. start na nové internetové platformě, přijdou Martin Vrána z Mall.tv a Václav Beran z agentury Fuse.

Ukázky nepovedeného firemního obsahu ukáže novinář Filip Rožánek z DigiZone.cz. Ukáže, kudy cesta nevede, proč není dobré nechat důležitou práci na stážistech, či co způsobí nešťastně naplánované příspěvky na sítích.

Tvůrci firemního obsahu by proto měli v úterý 21. května zavítat do budovy OKsystem Na Pankráci v Praze, kde se konference uskuteční. Bližší informace najdete na stránkách akce Content First 2019.

-mav-