ČRo startuje zpravodajský podcast „Vinohradská 12“

pondělí, 8. dubna 2019, 13:50 Aktuality, Rádio MediaGuru

Od pondělí 8. dubna startuje Český rozhlas svůj první původní zpravodajský podcast.

Zdroj: Český rozhlas

Zdroj: Český rozhlas

Český rozhlas spouští v pondělí 8. dubna první původní zpravodajský podcast s názvem Vinohradská 12“. Podcast bude publikovaný každý pracovní den ráno na zpravodajském serveru iRozhlas.cz a ve všech podcastových čtečkách i prostřednictvím streamovací služby Spotify. Podcast bude připravovat tým pod vedením Lenky Kabrhelové, moderátorky a bývalé zahraniční zpravodajky Českého rozhlasu v USA a v Rusku.

„Nabízíme lidem novou službu tak, aby odpovídala současným zahraničním trendům v distribuci i výrobě audio obsahu. Podcasty se těší rostoucí oblibě nejen v USA, ale také ve Velké Británii nebo ve Švédsku. Společně s kolegy ze zahraničních médií pracujeme na vývoji nových audio formátů, které udávají tón v moderní produkci obsahu, jedním z výstupů je právě Vinohradská 12, podobný typ obsahu zatím na českém trhu nikdo nenabízí,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Formát je postavený na jednom aktuálním zpravodajském tématu dne a má poskytovat kontext k pochopení  události tak, aby posluchači během 20 minut  získali základní orientaci v tématu. „Zpravodajský cyklus se neustále zrychluje, ocitáme se zahlcení přílivem titulků a jmen, zejména na sociálních sítích a v online prostředí se střídají zprávy a nové události tempem, ve kterém se lidé začínají ztrácet. Chceme nabídnout možnost, jak zůstat v obraze a neztratit se v záplavě nových informací,“ uvedl Radek Kedroň, šéfredaktor zpravodajského serveru iRozhlas.cz.

-stk-