ČT uvede Živé terče, poslední z Detektivů od Nejsvětější Trojice

středa, 17. dubna 2019, 11:45 Aktuality, TV MediaGuru

Série Detektivů od Nejsvětější Trojice se uzavře posledním příběhem nazvaným Živé terče.

Živé terče, foto: Česká televize

Živé terče, foto: Česká televize

Česká televize uvede poslední z příběhů Detektivů od Nejsvětější Trojice. V třídílné sérii nazvané Živé terče se detektivové snaží odhalit sériového vraha. V hlavních rolích se kromě již známých postav – Kláry Melíškové, Stanislava Majera či Miroslava Krobota – objeví také Táňa Pauhofová, Igor Orozovič a Michal Isteník. První díl Živých terčů uvede ČT1 v neděli 28. dubna ve 20 hodin.

„Živé terče, stejně jako předchozí Vodník, trochu překračují vymezené žánrové hranice. Přes v jádru vážné téma přinášejí více nadhledu a humoru. Věřím, že i díky tomu bude závěrečná trilogie kvalitní a divácky vděčnou tečkou za celou sérií Detektivů od Nejsvětější Trojice,“ komentuje kreativní producent Jan Lekeš.

„Specifické na celém projektu je, že se na každé části podepsal odlišný přístup režiséra. Zároveň se v každé minisérii klade důraz na jiné postavy. Například v Živých terčích jsem se zaměřil převážně na osudy obětí a podezřelých,“ dodává Jan Hřebejk, který se v průběhu natáčení střídal s Viktorem Taušem.

Vyšetřovaný případ v sérii Živé terče se odehrává mezi bývalými spolužáky z Univerzity Palackého v Olomouci, nyní společensky etablovanými pětatřicátníky: podnikatelem, doktorem, náměstkem primátora, jeho manželkou a dobře situovaným rentiérem.  

Poslední část Detektivů od Nejsvětější Trojice se zaměří i na soukromí hlavních postav.

-mav-