Hellmann's představila svou pop-up restauraci

pátek, 26. dubna 2019, 15:35 Aktuality, Reklama MediaGuru

S americkým šéfkuchařem Scottem Van Wagenenem bojuje ve své restauraci značka Hellmann’s proti lednicové slepotě.

Scott Van Wagenen vaří v pop-up restauraci značky Hellmann's, zdroj: Unilever.

Scott Van Wagenen vaří v pop-up restauraci značky Hellmann's, zdroj: Unilever.

Značka Hellmann’s rozvíjí svou kampaň, s níž chce přispět k boji proti plýtvání jídlem. Nyní postavila v prostorách kuchařského studia Chefparade i vlastní pop-up restauraci, v níž ukázala společně s americkým šéfkuchařem Scottem Van Wagenenem, známým z restaurací Blackdog Cantina v Berouně a Praze či Levain bistro ve Vršovicích, jak lze bojovat proti tzv. lednicové slepotě.

Hosté si do restaurace přinesli vlastní suroviny ze svých lednic a zároveň měli možnost si na místě vybrat z připravených bedýnek dobře známé a dostupné suroviny. Kuchaři jim pak z daných potravin připravili na místě jídlo.

Cílem akce bylo nabídnout inspiraci při vaření, a omezit tak zbytečné plýtvání potravinami jen kvůli tomu, že je neumíme do jídla zakomponovat. O své rady a tipy na vaření se s hosty podělily i foodblogerky, Češka Katka Kuranova z blogu Smooth & Cooking a Slovenka Lucia Grigová z blogu Do poslednej omrvinky. Vhled do závažnosti tématu plýtvání potravinami přiblížila iniciativa Zachraň jídlo.

Jídla kuchaři připravovali z ingrediencí, které si hosté přinesli ze svých lednic, zdroj: Unilever.

Jídla kuchaři připravovali z ingrediencí, které si hosté přinesli ze svých lednic, zdroj: Unilever.

Cílem bylo přinést inspiraci při vaření, a omezit tak plýtvání jídlem, zdroj: Unilever.

Cílem bylo přinést inspiraci při vaření, a omezit tak plýtvání jídlem, zdroj: Unilever.

Globální podobu kampaně vytvořila agentura Hogart, o lokalizaci se postaral UpBrand. Na lokální komunikaci se podílí agentury Mindshare, Ogilvy a Geometry. Kampaň bude nyní pokračovat ve všech kanálech od televize přes sociální sítě a další digitální média až po in-store prezentaci.

-stk-