Kovy bojuje v kampani Cartoon Network a Linky bezpečí proti šikaně

neděle, 21. dubna 2019, 07:58 Aktuality, Reklama MediaGuru

Na šikanu začala upozorňovat osvětová kampaň, kterou připravil dětský televizní kanál Cartoon Network ve spolupráci s Linkou bezpečí a youtuberem Kovym.

Kovy v kampani Cartoon Network a Linky bezpečí, zdroj: repro YouTube

Kovy v kampani Cartoon Network a Linky bezpečí, zdroj: repro YouTube

Cílem kampaně s názvem Buď kámoš, postav se šikaně (v originále Be a Buddy, not a Bully) je ukázat dětem, že být jiný není na překážku, ale právě naopak. Součástí kampaně budou videospoty na internetu a ve vysílání Cartoon Network

„Víme, že se s šikanou potkalo mnoho našich mladých diváků, proto chceme společně s naším partnerem Linkou bezpečí a naším ambasadorem Kovym ukázat nejen dětem, že se mohou šikaně postavit nejen svým postojem, ale i zapojením důvěryhodného dospělého. Chceme problém podat tak, aby mu rozuměly i děti, aby věděly, kde hledat pomoc. Linka bezpečí je důvěryhodnou institucí, jež nám pomůže zvýšit povědomí o této problematice," uvedla Malgosia Chapman ze společnosti Turner Germany & CEE, pod niž dětský kanál patří.

Zástupci kanálu připravili ke kampani s Linkou bezpečí a youtuberem Kovym internetové stránky, kde děti naleznou různé informace. Podobně jako ve vysílání televizního kanálu na něm děti budou moct zhlédnout také videospot s Kovym či animovaný videospot o šikaně i takzvané kyberšikaně v on-line prostoru.

Počet dětí, které trápí šikana či kyberšikana, podle zástupců Linky bezpečí roste. V roce 2018 kvůli tomu Linka bezpečí zaznamenala 2182 telefonátů, e-mailů či chatů. Bylo to o 100 více než o rok dříve. Denně přijala loni Linka bezpečí 430 kontaktů od dětí, z toho bylo pět až šest kvůli šikaně.

-čtk-