Magnusek dotočil seriál Čechovi, označuje ho jako „český Dallas"

středa, 3. dubna 2019, 16:55 TV MediaGuru

Nový třináctidílný televizní seriál Čechovi je natočen. Zatím ale není jasné, jaká z televizních stanic ho odvysílá.

Čechovi, foto: MediaGuru.cz

Čechovi, foto: MediaGuru.cz

Režisér a producent Tomáš Magnusek dotočil třináctidílný seriál Čechovi, který označuje jako „český Dallas". Odkazuje tak na americkou rodinnou ságu Dallas, která se na českých obrazovkách vysílala v 90. letech minulého století.

Magnusek při představení seriálu v pražském kině Mat uvedl, že nápad napsat českou variantu rodinné ságy měl už před dvaceti lety. 

Čechovi jsou vztahovým seriálem, příběh líčí život podnikatelské rodiny čtyř generací, které bydlí v jednom domě. „Dnes už sedmdesátiletý otec, hlava rodiny, založil krátce po revoluci firmu, kterou by chtěl nyní předat některému ze svých tří dětí. To se ale nedaří,“ popsal dějovou linku Tomáš Magnusek. Ten nejenže seriál napsal, produkoval, režíroval a zaplatil, ale také v něm ztvárnil jednu z rolí.

V hlavních rolích seriálu Čechovi se dále představí Libuše Švormová, Kateřina Macháčková, Miloslav Mejzlík, Petr Batěk, Robert Cejnar, Andrea Elsnerová, Bára Šťastná, Tereza Němcová Petrášková a Tereza Ticháčková. V dalších rolích se objeví i řada známých herců (mezi nimi např. Igor Bareš, Ladislav Županič nebo Jan Přeučil).

Hlavní lokací pro rodinnou vilu Čechovi je vila Viktorka – dům v Babiččině údolí.

Zatím ale není známé, jaká televizní stanice seriál zařadí do vysílání. „Momentálně vedeme jednání s televizními stanicemi a diváci se včas dozvědí, kdy přesně a kde rodinnou ságu uvidí," řekl Magnusek. Vzhledem k tomu, že seriál v tuto chvíli míří do postprodukce, mohl by být k vysílání připraven nejdříve na podzim letošního roku. Magnusek ale uvedl, že počítá i s pokračováním v podobě druhé řady seriálu, na které právě začal pracovat.

-mav-