Mall Group se spojil s ČSOB a chystá finanční služby na míru

čtvrtek, 11. dubna 2019, 14:10 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Mall Group a skupina ČSOB založili společný podnik pod názvem MallPay. Zákazníkům e-shopů plánují začít nabízet financování, pojištění a investice.

Zdroj: Mall Group

Zdroj: Mall Group

Mall Group a skupina ČSOB založili společný podnik pod názvem MallPay. Již nyní umí zařídit odloženou platbu a postupně chce od podzimu nabízet zákazníkům e-shopů v nákupním košíku financování, pojištění a investice. ČSOB bude služby Mall Pay integrovat do své platební brány. V současné době je možné službu využít u celkem u 12 e-shopů na českém trhu včetně Mall.cz.

 „První rok cílíme na českém trhu zhruba na 50 až 60 tisíc zákazníků. Naše služby chystáme rozšířit například o účet na míru pro naše zákazníky, platební kartu a aplikaci do mobilu nebo věrnostní program odměn. Mall Pay dále umožní nákupy na internetu prostřednictvím ČSOB pojistit proti poškození, zcizení a ztrátě a umožní prodloužení záruky. V horizontu dalšího roku bude nakupujícím nabídnuta možnost půjčky,“ uvádí Adam Kolesa, CEO Mall Pay.

Mall Pay vznikla jako dceřiná společnost Mall Group. Kapitálovou účast ČSOB ve společném podniku musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Společný podnik by měl údajně začít fungovat od posledního letošního čtvrtletí.

V roce 2018 se tržby internetových obchodů podle Heureka.cz a APEK (Asociace pro elektronickou komerci) meziročně zvýšily o 17 % na 135 miliard korun a počet online transakcí narostl o 56 %

-zue-