Mužík: Mafra Slovakia chce být online dvojkou v ženském segmentu

pátek, 5. dubna 2019, 07:40 Slovensko MediaGuru

Díky nákupu Bauer Media posílila Mafra Slovakia na slovenském mediálním trhu.

Vladimír Mužík, foto: Mafra Slovakia

Vladimír Mužík, foto: Mafra Slovakia


Mafra Slovakia, která na podzim loňského roku rozšířila díky nákupu společnosti Bauer Media své portfolio, se chce stát dvojkou slovenského internetu v ženském segmentu. V rozhovoru pro slovenský měsíčník Stratégie to uvedl výkonný ředitel Mafra Slovakia Vladimír Mužík. Nákup časopisů Bauer Media posílil podle Mužíka postavení Mafra Slovakia na slovenském trhu.

Bauer přinesl do portfolia Mafry vysokonákladové časopisy, které dosud neměla, zatímco Mafra doplňuje na slovenském trhu portfolio Bauer Media o deník (Hospodárske noviny) a web. „Myslím si, že tyto dvě entity se výborně doplňují. My se sami z pohledu portfolia titulů vidíme na druhém místě, jako vydavatelství jsme třetí a na internetu jsme čtvrtí nebo pátí. Tento krok vnímáme jako výrazné posílení a další konsolidaci na trhu,“ popsal Mužík.

Mafra Slovakia si od akvizice slibuje i zmíněné rozšiřování na internetu, které by se mělo odehrávat s využitím lifestylového obsahu z časopisů Bauer Media. Ten bude umísťován na webové stránky Svetevity.sk (Evita je ženský magazín, jehož vydávání Mafra odstartovala před čtyřmi lety).

Mužík vidí také další cestu vývoje v rozvoji placeného obsahu (zde provozuje Mafra službu HNkonto) a také ve videoobsahu. Z hlediska vývoje reklamních příjmů zmiňuje i vliv Googlu a Facebooku. „Je nepřijatelné například to, že se Facebook někdy tváří, že není médiem, ale platformou. To tak vůbec není. Týmům prezidentských kandidátů jsem před volbami říkal: To je sice fajn, že investujete do reklamy na Facebooku a Googlu, ale jsem zvědavý, zda vám uspořádají všechny ty debaty,“ uvedl Mužík. Je přitom přesvědčen, že „bez Facebooku média přežijí. Z Googlu máme příjmy, to souhlasím, ale myslím si, že bychom je oželeli. Kdyby nebyl Google, přišly by peníze napřímo,“ říká výkonný ředitel Mafra Slovakia Vladimír Mužík.

-mav-