Mladá fronta uvede na trh další časopis pro děti

pátek, 10. května 2019, 09:00 Aktuality, Tisk MediaGuru

Mladá fronta rozšíří své portfolio dětských titulů o měsíčník, který naváže na časopis Puntík.

Foto: Mladá fronta

Foto: Mladá fronta

Vydavatelství Mladá fronta rozšíří svoje portfolio o další dětský měsíčník. Časopis bude zaměřen na děti od šesti do devíti let, a bude tak navazovat na časopis Puntík, který vychází od července 2017 a je určený dětem od dvou do šesti let. Za tvorbou nového časopisu stojí šéfredaktorka časopisu Puntík a autorka dětských knih Eva Bavorová. První číslo vyjde v září 2019. Pod jakým názvem bude vycházet, vydavatelství zatím nesdělilo.

„Rozhodnutí uvést na trh s tištěnými tituly další původní časopis pro děti vychází z úspěchů, které od svého vzniku zaznamenává časopis Puntík. Aktuálně má časopis Puntík v segmentu časopisů pro děti a mládež nejvyšší prodaný náklad na stáncích, který podle Kanceláře ověřování nákladu tisku ABC ČR dosáhl v březnu rekordních 23 537 kusů. Připočteme-li 11 092 předplatitelů, tak se časopisu Puntík prodalo v daném měsíci 34 629 kusů,“ zdůvodnil Jan Mašek, generální ředitel vydavatelství Mladá fronta.

Časopis chce u dětí podporovat jejich kritické myšlení, kreativitu, zdravé sebevědomí a  ekologické cítění. „Vzhledem ke skutečnosti, že naši čtenáři začnou z Puntíku pomalu odrůstat, je pro nás logickým krokem přijít s dalším titulem,“ dodala Eva Bavorová, šéfredaktorka časopisu Puntík.

-mav-