Nadace PTC zapojila do kampaně své pacienty

sobota, 18. května 2019, 08:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nadace Protonového centra zapojila do své kampaně pacienty, kteří s ev centru léčili.

Foto: Nadace PTC

Foto: Nadace PTC

Hlavními aktéry osvětové kampaně Nadace Protonového centra s názvem „Pacienti to říkají za nás“ jsou samotní pacienti, kteří se v Protonovém centru úspěšně léčili. Kampaň připravila agentura Médea.

„Kampaň má být především naší reakcí na stovky dotazů a telefonátů lidí zejména z menších měst a vesnic, kteří dosud o léčbě protonem získali jen  zkreslené či zavádějící informace. Díky pacientským setkáním víme o stále panujících mýtech o protonové terapii, například že je pouze pro tzv. „horních deset tisíc“. Veřejnost neví, že léčbu platí všechny pojišťovny v České republice. Právě proto jsme podpořili osvětovou kampaň, abychom našim pacientům umožnili podělit se o svoje zkušenosti s těmi, kteří potřebné informace nemají. Chceme, aby lidé věděli, že v těžkých životních situacích se na nás mohou obrátit,“ říká předseda správní rady Nadačního fondu pro protonovou terapii František Francírek.

Protonovém centru se za šest let provozu léčilo téměř 4000 pacientů ze 45 států světa s nejrůznějšími onkologickými diagnózami.

-mav-