Red Bull končí kvůli nízkému zájmu se závodem Air Race

středa, 29. května 2019, 15:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kvůli nedostatečnému zájmu Red Bull končí se svým závodem Red Bull Air Race World Championship.

Zdroj: Red Bull

Zdroj: Red Bull

Po letošní sezóně nebude Red Bull nadále rozvíjet svůj závod Air Race. S leteckou sérií, v níž letadla létají rychlostí až 370 km/h tratí z nafukovacích pylonů nízko nad zemí, společnost končí kvůli nízkému zájmu. Uvedla to ve svém tiskovém prohlášení i na sociálních sítích. 

„Red Bull Air Race poskytoval sportovní zábavu nejvyšší kvality, ale i tak nedokázal přilákat takovou úroveň zájmu lidí jako jiné naše akce ve světě,“ vysvětluje Red Bull. 

Air Race byl založen v roce 2003 a pod hlavičkou Mezinárodní letecké federace (FAI) má za sebou více než devadesát závodů na pěti kontinentech. V posledních letech v něm opakovaně bodoval český pilot Martin Šonka. Před ukončením celé série proběhnou ještě tři závody – v Rusku, Maďarsku a Japonsku. 

Sportovní zábavné akce tvoří silný pilíř marketingové komunikace značky Red Bull. Na českém trhu organizuje longboardcrossový závod Red Bull Feel The Weel, extrémní sport na vrchol skokanského můstku Red Bull 400 a ve slovenském Liptovském Mikuláši pořádala například závod s kreativními plavidly na vodním kanále Red Bull Rapids. 

-stk-