Rossmann si připomíná 25 let, otevře další nové prodejny

pátek, 10. května 2019, 17:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Síť drogérií Rossmann slaví 25 let na českém trhu, připravila retro kampaň a plánuje letos investovat 132 milionů korun.

Zdroj: Rossmann

Zdroj: Rossmann

Síť drogérií Rossmann slaví v letošním roce 25 let na českém trhu a chystá v této souvislosti řadu aktivit. Připravila retro kampaň na sociálních sítích, kde rozjíždí projekt vzpomínek. Chce lidem připomenout, jak k módě, stylingu a péči o tělo přistupovali v 90. letech a jaké byly největší trendy té doby. „Rozhodli jsme se prostřednictvím fotografií na našem instagramovém a facebookovém profilu připomenout ty největší milníky 90. let, kde s námi mohou lidé zavzpomínat také na legendární módní ikony. Celou kampaň jsme navíc podpořili soutěžemi a akcemi pro naše věrné zákazníky,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace řetězce.

Oslavu historie působení v tuzemsku podpoří navíc množství různých akcí na všech 135 prodejnách.  I tento rok pak chce společnost v tuzemsku otevřít desítku nových prodejen a zároveň 25 stávajících poboček projde rozsáhlou rekonstrukcí. Celkové investice pro letošní rok se v Česku vyšplhají údajně na 132 milionů korun. „Loni jsme představili nový koncept „Rossmann. A život je krásnější” a zrekonstruovali desítky poboček ve všech koutech Česka. Letos, kdy oslaví naše společnost čtvrtstoletí na českém trhu, chceme v trendu pokračovat  zákazníci se mohou těšit na zbrusu nové pobočky v regionech a zároveň desítky těch stávajících dostanou novou tvář,” dodává Olga Stanley.

Minulý rok představila společnost nový obchodní koncept s heslem A život je krásnější, v rámci kterého byly po celé České republice zrekonstruovány či nově otevřeny desítky prodejen. Od loňska navíc změnila komunikaci a snaží se více působit na emoce zákazníků. V této souvislosti začali také vydávat zákaznický magazín Rossmann Life, přinášející tipy z oblasti krásy a zdraví.

Koncern zaznamenal za loňský rok obrat 3,3 miliardy korun a zisk 42 milionů korun s celkovým nárůstem 11,5 procenta. V ČR funguje od roku 1994 a v současnosti provozuje 135 prodejen s více než 800 zaměstnanci.

-zue-