Skupina HP Tronic převzala síť prodejen Z – Emos

úterý, 14. května 2019, 19:50 Aktuality, Retail MediaGuru

Skupina HP Tronic, provozující sítě prodejen Datart a Euronics, převzala další řetězec, prodejny společnosti Z-Emos trading.

Zdroj: FB E-Mos

Zdroj: FB E-Mos

Skupina HP Tronic, která provozuje sítě prodejen Datart a Euronics, převzala řetězec prodejen společnosti Z-Emos. Ty budou v následujících měsících přejmenovány a rozšíří síť prodejen Datart. 

„Prodejny Z-Emos jsou dlouhodobě začleněny do sítě Euronics a velmi úzká spolupráce vyústila v dohodu, na základě které zhruba před rokem tyto prodejny přešly do franšízového modelu spolupráce. Faktické převzetí této sítě, ke kterému došlo 1. května, pak bylo završením této dohody,“ uvedl Daniel Večeřa, generální ředitel skupiny HP Tronic.

Datart má v současné době má 111 prodejen, z toho 95 v České republice a 16 na Slovensku, dále 7 kuchyňských studií a 2 e-shopy Datart.cz a Datart.sk. Od srpna 2018 je Datart součástí skupiny HP Tronic, která provozuje ještě zhruba 45 prodejen Euronics, dále jeden z největších internetových obchodů na českém trhu Kasa.cz a jeho slovenská obdoba Hej.sk. Mimoto HP Tronic provozuje Resort Valachy a do jeho portfolia výrobků patří značky Eta, GoGen, JVC, Hyundai, Valera a Gallet.

-zue-