Souhrn: MS v hokeji si zapnulo přes šest milionů diváků

pondělí, 27. května 2019, 15:00 TV, Aktuality MediaGuru

Zápasy s českou účastí překonaly s průměrnou sledovaností 1,52 milionu všechny turnaje, které od roku 2011 hostí program ČT sport.

Foto: IIHF

Foto: IIHF

Hokejové mistrovství světa, které se letos uskutečnilo na Slovensku, si v televizi zapnulo celkem 6,13 milionů diváků starších patnácti let a 741 tisíc dětí (4-14 let). Diváci sledovali zápasy také přes internet, mobilní aplikace či platformu HbbTV (848 652 stisknutí modrého tlačítka a více než dvojnásobný počet přístupů oproti roku 2018).

Celodenní podíl stanice ČT sport se v době konání šampionátu(10.5.26.5. 2019) vyšplhal na 14 % (15+) a na 17,5 % v mladší skupině 15-54. Stanice České televize si v tomto období ukrojily nejvyšší část na televizním trhu, když si v celodenním vysílání připsaly 37% podíl na sledovanosti (15+).

Zápasy s českou účastí překonaly s průměrnou sledovaností 1,52 milionu všechny turnaje, které od roku 2011 hostí program ČT sport (podíl na publiku dosahoval 48 %). „Bylo vidět, že příběh mužstva diváky zaujal. Nás ale možná těší nejvíc to, že jsme měli i velký zájem diváků o neutrální zápasy a o ty části programu, kdy se nehraje hokej – tedy o program studií. Živý sport neovlivníme, tam zájem diváků určuje výsledek, ale můžeme zabránit tomu, aby diváci odcházeli, když se hokej nehraje, což se nám podařilo,“ konstatuje autor projektu, komentátor a průvodce studiem Robert Záruba.

Nejsledovanějším utkáním byl vítězný čtvrtfinálový zápas Česka proti Německu, který viděly více než 2 miliony lidí. 

Zdroj: ČT, ATO-Nielsen Admosphere, živě+TS0-3

Zdroj: ČT, ATO-Nielsen Admosphere, živě+TS0-3

Nejvyhledávanějším na internetu zůstal úterní zápas se Švýcarskem, který se s počtem více než 1,3 milionu spuštěných videí stal nejsledovanějším živým on-line sportovním přenosem (od počátku měření v lednu 2018). Zápas v průměru sledovalo 179 tisíc diváků (ve skupině 4+), ve špičkách až 260 tisíc lidí.

Rekordní návštěvnost zaznamenal také web ČT sport, v průběhu šampionátu více než 2,27 milionu uživatelů. „Denní hitparády nejhezčích akcí nebo záběry z helem rozhodčích byly diváky velmi vyhledávané. Oproti loňskému mistrovství stoupla návštěvnost webu takřka o třetinu,“ doplňuje vedoucí webu ctsport.cz Jiří Kalemba. Půl milionu uživatelů každý turnajový týden si připsal také teletext České televize.

-mav-