Tváří kampaně Toyoty jsou handicapovaní sportovci

čtvrtek, 16. května 2019, 17:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Toyota uvedla globální kampaň Kapka po kapce, ve kterých ukazuje příběh postižených sportovců, kteří se nevzdali.

Foto: Repro spot Toyota

Foto: Repro spot Toyota

Surfař, který nic nevidí, horolezkyně se zlomenou páteří, nebo bezruká tanečnice odmítající protézy. Nová celoevropská kampaň Toyoty s názvem DropByDrop (Kapka po kapce) ukazuje v emotivních spotech příběhy sportovců, kteří se nevzdali a překonali těžký úraz nebo postižení. Nyní tito lidé podávají vrcholové sportovní výkony.

Natáčelo se v pěti různých evropských lokalitách. Projekt je evropským pokračováním celosvětové kampaně Start Your Impossible pro Olympijské a Paralympijské hry. Poběží v kinech, na platformách VoD (Video on Demand), sociálních sítích i v podobě display reklamy.

Kreativní koncept staví na paralele mezi vodíkovým vozem Toyota Mirai, který produkuje pouze čistou vodu, a potem lidského těla vystaveného námaze. Mirai v japonštině znamená budoucnost a tento vůz je součástí vize bezemisní společnosti, kterou Toyota prosazuje.

Toyota je partnerem Olympijských a i Paralympijských her a také pomáhá vyvíjet pomůcky pro handicapované. Hrdiny, kteří překonali své fyzické dispozice, podporuje Toyota také v Česku. Stala se partnerem letošního Mistrovství světa v para hokeji

„Když se podaří dostat do marketingového obsahu skutečný příběh a pravdivé emoce, jeho síla a distribuční potenciál je mnohem větší. A Toyota je v tom autentická, protože dlouhodobě pomáhá lidem po celém světě překonávat postižení. Mobilita v duchu Toyoty už není jen svět aut,“ říká marketingový manažer Toyota Česká republika Petr Korecký.

 

-mav-