YouTube spouští v Česku službu YouTube Music

úterý, 14. května 2019, 20:10 Internet & Mobil MediaGuru

Hudební služba YouTube Music vstupuje na český trh, dostupná je i verze Premium.

Zdroj: YouTube

Zdroj: YouTube

YouTube spouští v Českou hudební službu YouTube Music. YouTube Music verzi podporovanou reklamami je možné využívat bezplatně. V nabídce je ale zároveň verze YouTube Music Premium za 149 Kč měsíčně, v rámci které je možné poslouchat hudbu bez přerušování reklamami, mimo otevřenou aplikaci (na pozadí) a stahovat videa do offline režimu pro případ špatného připojení. Až se šesti rodinnými příslušníky pak lze službu sdílet za 229 Kč měsíčně v rámci programu YouTube Music Family Plan.

YouTube Music má v nabídce videa, oficiální alba, remixy, živá vystoupení, covery a tisíce playlistů různých žánrů. Nová služba doporučuje uživateli hudbu nejen podle žánru, ale i podle toho, čemu se zrovna věnuje, kde se nachází a co se právě děje ve světě. V průběhu skladby umožní přepínat mezi audiem a videem.

Od úterý je v Česku spuštěna i služba YouTube Premium, která benefity YouTube Music Premium rozšiřuje na celý obsah YouTube. Tzn. umožní uživatelům poslouchat na pozadí, stahovat videa a sledovat bez reklam celý obsah platformy YouTube, nejen hudbu. Zpřístupní také pořady a filmy z dílny YouTube Originals včetně seriálů.

Služba YouTube Premium měsíčně stojí 179 a až se šesti rodinnými příslušníky ji lze sdílet za 269 Kč na měsíc v rámci programu YouTube Premium Family Plan. Službu YouTube Music lze pro OS Android stáhnout zde a pro iOS zde.

-mav-