AdHackers bojují proti reklamnímu klišé „více než"

čtvrtek, 27. června 2019, 07:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Agentura oslovila direct mailem značky, které používají slogan „více než" a nabídla jim spolupráci na novém konceptu.

Foto: AdHackers

Foto: AdHackers

AdHackers v tomto týdnu obeslali direct mail do několika firem, které mají ve svém sloganu uvedeno „více než“. Takových značek identifikovali na českém trhu zhruba šedesát a některým z nich nabídli spolupráci na novém komunikačním konceptu značky.

„Těch více než reklam a více než značek je na českém trhu opravdu spousta a k našemu údivu dokonce neustále přibývají. My se u toho vždycky zasmějeme, jsou na to i založené diskusní skupiny, kde se ty reklamy sdílejí. Tak nás napadlo, že bychom těm firmám nabídli pomoc,“ říká zakladatel agentury Jan Řehák. Michal Deus, výkonný ředitel agentury doplňuje: „Více než je otravné reklamní klišé, které je nejen často užívané, ale také o značce nebo produktu neříká vůbec nic. Ukazuje na to, že značka nemá strategii a koncept."

Nakonec vznikla myšlenka poslat vybraným firmám „více než dopis”. Je to osobní dopis s výčtem značek, které o sobě tvrdí, že jsou více než. Dopis je doprovázený nabídkou na společnou práci na konceptu značky. „Jestli se nám podaří přesvědčit, byť jediného klienta, aby přestal používat více než, tak bude svět lepším místem. A proto stojí za to se o to pokusit,“ doplňuje Jan Dufek, kreativní ředitel AdHackers.

-mav-