Akci Blesk Ordinace navštívilo více než deset tisíc lidí

středa, 19. června 2019, 12:00 Aktuality, Tisk MediaGuru

Preventivní lékařská vyšetření spojená s doprovodným programem navštívilo v pěti městech republiky více než deset tisíc lidí.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na akci Blesk Ordinace, foto: Czech News Center

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na akci Blesk Ordinace, foto: Czech News Center

Akci Blesk Ordinace, v rámci které se v pěti městech po celé republice uskutečnila pod záštitou deníku Blesk série eventů zaměřených na prevenci zdraví, navštívilo více než deset tisíc lidí. Lékaři provedli na patnáct tisíc vyšetření.

Lékaři, kteří se zaměřovali především na vyšetření neinvazivního charakteru, měli k dispozici celkem 72 mobilních ordinací. Tým lékařů pak doplňovaly více než dvě stovky zdravotnického personálu. Během těchto vyšetření se jim podařilo odhalit 57 zhoubných nádorů kůže a 61 závažných plicních onemocnění, ale i další zdravotní problémy.

Součástí Blesk Ordinace byly také speciální přílohy deníku Blesk, které vycházely vždy v pondělí a byly zaměřeny na jedno zdravotní téma. V rámci roadshow byl připraven i doprovodný program, kterým provázela Eva Decastelo.

„Cílem celé akce bylo zkvalitnit život čtenářů Blesku a návštěvníků jednotlivých akcí,“ hodnotil Blesk Ordinaci šéfredaktor deníku Blesk Radek Lain.

Generálním partnerem akce byla VZP, hlavními partnery Nemocnice České Budějovice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Vojenská nemocnice Olomouc, Slezská nemocnice v Opavě, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze a seriál televize Prima Modrý kód. Záštitu nad celým projektem převzalo Ministerstvo zdravotnictví a nad jednotlivými akcemi primátoři všech zmíněných měst.

-mav-