Anopress monitoruje postoje, emoce a nálady

pondělí, 24. června 2019, 14:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

V rámci sociálních médií implementovala firma Anopress IT vyhledávání pomocí emotikonů.

Zdroj: Anopress

Zdroj: Anopress

Společnost Anopress IT připojila k monitoringu tradičních i internetových médií také sociální sítě: Facebook, Twitter, Instagram a YouTube. Typickým projevem komunikace v tomto prostředí je využívání emotikonů nebo-li emoji a hashtagů, které rychle sdělují postoje, emoce a nálady na zveřejněný obsah. V rámci sociálních médií proto společnost implementovala vyhledávání pomocí emotikonů.

„Dnes už nestačí jen vědět, kde o vás napsali, kolikrát a na jaké straně či pozici, ale zkrátka je důležité vědět, jaké emoce váš obsah v uživatelích vzbuzuje," zdůvodnila ředitelka Anopress IT Eva Strachotová, podle které tak Anopress jako první na trhu spojil do jedné databáze tradiční média a sociální média.

Anopress IT je na trhu od roku 1996. Monitoruje 24 hodin denně, 365 dní v roce licencovaná média, na 2000 tištěných titulů, 4000 internetových médií, 500 hodin TV a rozhlasového vysílání měsíčně. V databázi Anopress je již více než 100 milionů dokumentů. Od ledna 2019 monitoruje vedle tradičních médií i sociální sítě – Facebook, Instagram, Twitteu, YouTube, až 300 000 zpráv denně.

-mav-