Centrum Chodov se změní na Westfield Chodov

úterý, 25. června 2019, 11:15 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Prvním centrem značky Westfield, kterou koupila společnost Unibail-Rodamco, bude Centrum Chodov.

Zdroj: Unibail-Rodamco-Westfield

Zdroj: Unibail-Rodamco-Westfield

Obchodní centrum Chodov změní v září svůj název a přejmenuje se na Westfield Chodov. Nová značka se odvíjí od  společnosti Westfield, kterou loni koupil dosavadní majitel centra – firma Unibail-Rodamco.

Značku Westfield uvádí nově vzniklá skupina Unibail-Rodamco-Westfield na trh ve více evropských zemích najednou – v září se tak přejmenuje kromě u nás také sedm center ve Francii, jedno ve Švédsku a Polsku. Stejný název ponesou i dvě nová centra v Nizozemí a Německu. Značka si zakládá na poskytování komplexního návštěvnického zážitku, který tvoří nejen široké spektrum obchodů, ale kvalitní služby a zábavní akce.

„Uvedení Westfieldu, jako jediné značky svého druhu s celosvětovou působností, zvýší hodnotu a upevní postavení našich destinací v celé kontinentální Evropě. S podporou globálních marketingových kampaní se tato nákupní centra stanou dějišti velkolepých zábavních akcí, s nesmírným přínosem nakupujícím návštěvníkům a možností pro světové prodejce prezentovat a prodávat své zboží na nových trzích,“ vysvětluje CEO skupiny Christophe Cuvillier. Rebranding podpoří kampaň v televizi, tisku a na sociálních médiích.

Unibail-Rodamco-Westfield je developer a provozovatel  nákupních center s portfoliem v hodnotě 65,2 miliardy eur (údaj z 31. prosince 2018), z toho 87 % činí maloobchody, 6 % kanceláře, 5 % konferenční a výstavní prostory a 2 % služby. Skupina v současné době provozuje 92 nákupních center. Na českém trhu to je kromě Centra Chodov také Centrum Černý Most, Metropole Zličín a budoucí Bubny.

-stk-