Česká pošta spouští kampaň s papírovou pohlednicí

pátek, 28. června 2019, 12:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Česká pošta v létě komunikuje možnost nechat poslat fotku z mobilu jako pohlednici.

Zdroj: Česká pošta

Zdroj: Česká pošta

V letním období, kdy lidé hodně cestují, upozorňuje Česká pošta svou kampaní na svou službu Pohlednice Online, s níž je možné posílat fotografie z mobilu jako papírové pohlednice.

„V dřívějších kampaních jsme spíše edukovali zákazníky, vysvětlovali způsob, jak pohlednici v aplikaci vytvořit a odeslat. Pro letošek jsme se rozhodli pro změnu a v kampani chceme hravě upozornit na to, v čem je kouzlo tradiční papírové pohlednice a proč je stále oblíbená. Nonsens headlinu kampaně ,Fotku v mobilu si za rámeček nedáte‘, doprovází konstatování, že papírové pohledy je možné zasílat digitálně,“ popisuje za tým marketing a product development České pošty Lukáš Rampas.

Kampaň bude k vidění na internetu a sociálních sítích, ale také v outdooru či tisku. V online prostředí využije Česká pošta nejen své kanály, ale i bannerové reklamy na zpravodajských, rodinných, lifestylových i jiných zájmových webech. Součástí bude i vyhledávání nebo videoreklama na Televize Seznam a iPrima.cz. K podpoře poslouží i velkoplošná LCD obrazovka v obchodním centru Chodov nebo inzerce v magazínech Právo.

Službu Pohlednice Online bude možné vyzkoušet ve foto pointech na letních festivalech, napříkladRun for Help, Respect festival nebo Colours of Ostrava.

Klíčový vizuál, zdroj: Česká pošta

Klíčový vizuál, zdroj: Česká pošta

V rámci služby je možné fotku odeslat online z mobilní aplikace (pro iOS či Android) nebo webu, pošta ji následně vytiskne a jako klasickou papírovou pohlednici doručí adresátovi. Česká pošta službu uvedla na trh v roce 2015 a každoročně se počet pohlednic zdvojnásobuje, jen za rok 2018 jich bylo odesláno přes 700 000 ks. 

-stk-