ČRo obmění zpravodaje v Berlíně, Moskvě i Varšavě

středa, 26. června 2019, 12:25 Aktuality, Rádio, Lidé MediaGuru

Český rozhlas střídá své zahraniční zpravodaje na třech místech. ČRo má celkem devět zahraničních zpravodajů.

Ivana Milenkovičová, foto: Khalil Baalbaki, Český rozhlas

Ivana Milenkovičová, foto: Khalil Baalbaki, Český rozhlas

Zahraniční zpravodajové Českého rozhlasu se od srpna 2019 vystřídají v Berlíně, Moskvě a Varšavě. Do Moskvy nastupuje Ivana Milenkovičová ze Zahraniční redakce Českého rozhlasu. Martin Dorazín, kterého střídá, bude nově zpravodajem ve Varšavě.

Změna se týká i Pavla Poláka, kterého v Berlíně vystřídá další reportér Zahraniční redakce Českého rozhlasu Václav Jabůrek.

Martin Dorazín, foto: Khalil Baalbaki, Český rozhlas

Martin Dorazín, foto: Khalil Baalbaki, Český rozhlas

Václav Jabůrek, foto: Khalil Baalbaki, Český rozhlas

Václav Jabůrek, foto: Khalil Baalbaki, Český rozhlas

Devět zahraničních zpravodajů Českého rozhlasu působí na čtyřech kontinentech v následujících městech: Pekingu, Moskvě, Káhiře, Bratislavě, Varšavě, Berlíně, Bruselu, Londýně a Washingtonu.

Medailonky zahraničních zpravodajů

Ivana Milenkovičová

Vystudovala politologii a žurnalistiku na Masarykově Univerzitě v Brně, před příchodem do Českého rozhlasu byla redaktorkou a reportérkou v zahraniční redakci Lidových novin. Před tím vedla zahraniční redakci portálu iDnes.cz.

Václav Jabůrek

Vystudoval marketingovou komunikaci a PR a mediální studia na Univerzitě Karlově v Praze. V Českém rozhlase pracuje od začátku roku 2015, mimo jiné za mixážním pultem, ale především v zahraniční redakci.

Martin Dorazín

V současné době působí jako zpravodaj v Rusku. Pracoval i pro Českou televizi, s rozhlasovým mikrofonem procestoval Balkán, státy bývalé Ruské federace a poznal na vlastní kůži nebezpečí válečných konfliktů a krizových oblastí. V Polsku a Pobaltí působil jako zpravodaj v letech 2005 – 2009. V roce 2009 získal cenu Karla Kyncla za zahraničně-politické zpravodajství a publicistiku a v roce 2015 získal Cenu Karla Havlíčka Borovského za novinářskou objektivitu.

-mav-