Generálními řediteli TV Nova jsou Vlček a Brachtlová

pondělí, 3. června 2019, 11:40 TV, Lidé MediaGuru

Obchodní ředitel Jan Vlček a finanční ředitelka Klára Brachtlová byli jmenováni generálními řediteli TV Nova.

Jan Vlček, Klára Brachtlová, foto: TV Nova

Jan Vlček, Klára Brachtlová, foto: TV Nova

Klára Brachtlová a Jan Vlček byli jmenováni společnými generálními řediteli TV Nova. Oba jsou členy nejvyššího vedení TV Nova po dobu více než pěti let. Klára Brachtlová nastoupila do TV Nova v roce 2007 a od roku 2014 vykonává funkci finanční ředitelky. Jan Vlček nastoupil do TV Nova jako obchodní ředitel v roce 2011. Oba budou nadále zastávat funkci jednatelů společnosti. 

„Klára a Jan jsou zkušení profesionálové v oblasti médií a byli nedílnou součástí úspěchu TV Nova v posledních letech. Jejich jmenováním společnými generálními řediteli zajistíme dlouhodobou kontinuitu strategie vedení TV Nova, která je zaměřená na další posílení klíčové oblasti podnikání, včetně rozvoje aktivit v onlinu,“ uvedl Christoph Mainusch,  který dosud vystupoval jako generální ředitel TV Nova a který je zároveň předsedou dozorčí rady firmy. Mainusch je rovněž jedním ze dvou generálních ředitelů mateřské společnosti CME

TV Nova má v současnosti tři jednatele, od roku 2015 jsou jimi Klára Brachtlová, Jan Vlček a Christoph Mainusch. Zda Mainusch bude pokračovat v pozici jednatele TV Nova, společnost neuvedla. Pravděpodobné ale je, že se bude soustředit na svou práci ve vedení CME.

Skupina TV Nova má pět volně šířených stanic (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Action a Nova Gold), tři prémiové stanice (Nova Sport 1, Nova Sport 2 a Nova International) a stanici Nova +1, která nabízí program kanálu TV Nova s posunem jedné hodiny. Vedle toho provozuje portály Nova Plus a Voyo. Novu vlastní americká společnost CME.

-mav-