Glami expanduje na další tři evropské trhy

pátek, 14. června 2019, 13:05 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Módní vyhledávač Glami rozšiřuje svůj zahraniční záběr o Slovinsko, Chorvatsko a Bulharsko.

Glami už je přítomno na 15 trzích Evropy, zdroj: Miton

Glami už je přítomno na 15 trzích Evropy, zdroj: Miton

Český vyhledávač módy Glami, patřící do investiční skupiny Miton, vstoupil na další evropské trhy, kterými jsou Slovinsko, Chorvatsko a Bulharsko. Ambicí vyhledávače je ještě v letošním roce přinést novým partnerským obchodům obrat v hodnotě 250 milionů korun a celkový obrat ve výši 5 miliard korun všem svým partnerům.

Po loňské expanzi do Ruska, Řecka a Turecka tak Glami v současnosti působí v patnácti zemích Evropy. I přesto, že je na nových trzích nováčkem, získává ke spolupráci známé e-shopy jako Footshop, Astratex, Reserved nebo Bibloo.

„Nové trhy, na které jsme v posledních měsících vstoupili, se vyznačují rychlým tempem růstu e-commerce. V Bulharsku je to meziročně až 10 % s tím, že třetinu obchodovaného objemu tvoří právě móda. Ve Slovinsku a Chorvatsku má zkušenosti s nákupem online 9 z 10 obyvatel. Na základě zjištěných dat jsou tyto trhy zajímavé pro velké množství e-shopů, se kterými Glami spolupracuje,“ vysvětluje Ján Kešelák, manažer pro expanzi Glami.

Glami působí na trhu již šest let. Měsíčně ho navštíví 25 milionů uživatelů, kterým nabízí 8 milionů produktů ve více než 4 tisících e-shopech.

-stk-