Lagardére vyhrála tendr na provoz duty free obchodů

úterý, 25. června 2019, 14:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Letiště Praha vybralo budoucího provozovatele duty free obchodů, vítězem se stala skupina Lagardére Travel Retail.

Foto: Letiště Praha

Foto: Letiště Praha

Vítězem koncesního řízení na provozovatele duty free obchodů na Letišti Václava Havla Praha se stala skupina Lagardére Travel Retail. Ta získá kontrakt na pronájem 24 obchodních jednotek o celkové rozloze 4372 m².

Základní doba trvání kontraktu pro nového provozovatele duty free je deset let, přičemž po sedmi letech může být smlouva ukončena z důvodu dostavby Terminálu 2. Celková výše nájemného za deset let trvání kontraktu činí až osm miliard korun. Součástí smlouvy je také provoz tzv. walk through zóny na Terminálu 1, kterou francouzská skupina Lagardére Travel Retail již provozuje, stejně jako některé další jednotky na pražském letišti.

Kromě skupiny Lagardére Travel Retail, která působí například na letišti Charles de Gaulle v Paříži nebo na letišti v Ženevě, se koncesního řízení zúčastnily také mezinárodní společnosti ze skupiny Dufry a Heinemann. V tuto chvíli běží účastníkům koncesního řízení patnáctidenní lhůta, během které se mohou proti výsledku odvolat.

Skupina Lagardére Travel Retail otevře do několika měsíců na Letišti Václava Havla Praha celkem sedm různých typů obchodů. Ty budu zaměřené na nabízený sortiment a značky, ale především na konkrétní typ zákazníka.

Prodejny mají získat nový design, který by měl být poprvé představen právě v Praze. Podoba obchodů, včetně vybavení má odkazovat na Prahu a Českou republiku, její historii, architekturu a umění. Celkem nabídne skupina Lagardére Travel Retail v nových prostorách cestujícím 767 značek, z toho 140 bude úplně nových. Více než 80 značek bude lokálních, z toho 32 se na pražském letišti objeví nově. Více než 90 exkluzivních produktových řad bude k dostání pouze na letišti.

Obchodní jednotky, které byly předmětem tendru, včetně tzv. walk through zóny na Terminálu 1 budou nájemci oficiálně předány 1. ledna 2020. Tehdy začne také jejich několikaměsíční přestavba, která proběhne za provozu. Část prostor by měla být cestujícím znovu k dispozici nejpozději koncem března příštího roku. Kompletně však bude všech 24 obchodních jednotek otevřeno nejpozději do 30. června 2020.

-mav-