Lime zahajuje edukativní kampaň, rozdává helmy

pátek, 21. června 2019, 12:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Elektrické koloběžky Lime startují dlouhodobou kampaň, s níž chce zvýšit bezpečnost uživatelů.

Zdroj: Lime

Zdroj: Lime

Společnost Lime v Praze ve Žlutých lázních 25. června spustí edukativní kampaň First Ride Festival, jejímž cílem je propagovat bezpečnou a ohleduplnou jízdu na elektrických koloběžkách a také propojit jejich uživatele s účastníky městského provozu i zástupci města Prahy.

Kampaň, jež bude probíhat během celého roku, se zaměřuje na edukaci jezdců v oblasti bezpečné jízdy, a proto v rámci akce ve Žlutých lázních rozdá společnost 200 helem zdarma. Návštěvníkům se zde představí také ambasador Lime bezpečné jízdy Martin Nogol, dvojnásobný mistr světa a jedenáctinásobný mistr Evropy ve freestyle scooteringu.

Spuštěním kampaně Lime navazuje na svou dosavadní iniciativu na poli osvěty, kterou koordinuje a konzultuje s organizací BESIP a s Policií ČR. „Rychlý nástup mikromobility coby rychlého a ekologického způsobu přepravy po městě s sebou nese řadu výzev. Pro Lime je naprostou prioritou bezpečnost našich uživatelů i všech ostatních účastníků silničního provozu a chceme tedy dělat maximum pro to, abychom lidi seznamovali se zásadami bezpečného a ohleduplného používání koloběžek,“ komentuje spuštění kampaně Ondřej Široký, provozní manažer společnosti Lime.

Ve Žlutých lázních, kde se akce uskuteční v rámci Mercedes-Benz Summer X Fest Tour, se společnost zaměří na zásady zásadami bezpečné jízdy i pravidla pro správné parkování. Návštěvníci si budou na místě moci jízdu na koloběžce vyzkoušet a projet si tréninkové hřiště plné simulovaných nástrah, se kterými se jezdci mohou na ulicích setkat. Prvních 200 uživatelů, kteří se na místě symbolickým podpisem připojí k závazku bezpečné jízdy, získá od Lime jako dárek helmu.

-stk-