Milan Dubec odchází z aktivního vedení Ringier AS SK

pátek, 14. června 2019, 14:15 Aktuality, Slovensko MediaGuru

Milan Dubec po 22 letech opouští aktivní řízení mediální společnosti, v čele Ringier Axel Springer SK budou dva manažeři.

Milan Dubec, foto: Ringier Axel Springer SK

Milan Dubec, foto: Ringier Axel Springer SK

Od 1. září 2019 převezmou řízení slovenské pobočky Ringier Axel Springer Michal Maruška a Peter Hollý. Maruška bude zastávat post výkonného ředitele (COO) a Hollý post finančního ředitele (CFO). Stávající CEO mediální firmy Milan Dubec se rozhodl z řízení odstoupit a zůstat jen akcionářem společnosti.

Dubec odchází z aktivního vedení firmy po 22 letech, kdy založil slovenskou internetovou jedničku Azet.sk, který je od roku 2010 součástí slovenského Ringieru. Milan Dubec se pak v roce 2015 stal i generálním ředitelem Ringier AS SK. V tomto roce se Azet.sk sloučil s Ringierem.

„Vybudovali jsme výjimečné produkty a skvělou firmu, o které jsem před více než dvaceti lety jen snil. Stále zůstávám součástí tohoto snu, i když už jen jako akcionář. Jsem rád, že za ta léta vyrostli ve firmě šikovní manažeři, kterým mohu řízení firmy přenechat. Michal Maruška i Peter Hollý mají mou plnou důvěru a zajistí kontinuitu našich hodnot a našeho postavení na trhu. Pro mě nastal čas trochu si odpočinout, strávit více času s rodinou a přáteli, a věnovat se ostatním podnikatelským aktivitám," komentoval odchod Milan Dubec.

Dubec má v Ringier Axel Springer SK podíl ve výši 12,5 %. Majoritním akcionářem je společnost Ringier Axel Springer Media.

-mav-