National Geographic je zasílán v biologicky rozložitelném obalu

pondělí, 10. června 2019, 10:35 Aktuality, Tisk MediaGuru

V rámci podpory ochrany životního prostředí zavádí od června VLM distribuci předplatného časopisu National Geographic Česko v biologicky rozložitelném obalu.

National Geographic Česko

National Geographic Česko

Vydavatelství Vltava Labe Media (VLM) začíná distribuovat časopis National Geographic Česko v biologicky rozložitelném obalu. Jedná se tak o první tištěný titul na českém mediálním trhu.

„K tomu kroku nás inspirovali hlavně naši čtenáři, kteří reagovali na loňský článek o plastech v oceánech. Čtenářský zájem o ochranu životního prostředí pro nás byl natolik motivující, že jsme se zamysleli, jak bychom i my sami mohli produkci plastů omezit. Distribuce v kompostovatelných obalech předplatitelům časopisu National Geographic proto pro nás byla logickým krokem,” uvedla Jitka Afsahi, členka představenstva VLM zodpovědná za divizi časopisů.

Nově tak mohou předplatitelé měsíčníku National Geographic Česko vyhodit obaly od časopisu klidně do smíšeného odpadu nebo dokonce na kompost. Rozloží se.

„Jsem moc ráda, že můžeme dostát svých slov před našimi čtenáři a být tím titulem, který se snaží podílet se na záchraně naší planety. Věřím, že se tak staneme inspirací i pro další tituly, pro další mediální domy,” uvedla Pavlína Wolfová, publisherka zodpovídající za titul National Geographic. Partnerem EKO obalu VLM je společnost Mailstep.

-mav-