Nová pojišťovna Simplea startuje začátkem července

úterý, 11. června 2019, 11:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Ke spuštění ostrého provozu pojišťovny Simplea se zásadní kampaň nechystá.

Zdroj: Partners

Zdroj: Partners

Od 1. července startuje pojišťovna Simplea, za níž stojí finanční skupina Partners, svůj ostrý provoz. Předcházel mu dvouměsíční pilotní režim, během něhož bylo uzavřeno kolem 300 smluv. Zásadní kampaň k uvedení nové značky na trh v plánu není.

„Roky jsme zblízka sledovali, jak se životní pojištění vyvíjí. Štvala nás bídná zákaznická zkušenost i totální technologická zaostalost. Štvalo nás, že se tak vzdaluje své jednoduché podstatě. Kvůli skrytým výlukám a desítkám stran pojistných podmínek se z životního pojištění stalo cosi podezřelého. Přitom jde o tak důležitou věc, jako je ochrana sebe a rodiny. Proto jsme se rozhodli založit vlastní pojišťovnu a vrátit životnímu pojištění jeho jednoduchost a užitečnost,“ vysvětluje Petr Borkovec, spolumajitel Partners, s tím, že věří, že Simplea bude tzv. disruptorem pojistného trhu.

Cílem Partners je, aby se Simplea stala nejrychleji rostoucím fi-tech společností v Evropě. Na pojistném by chtěla do pěti let dosáhnout objemu až 5 miliard korun. „Velmi rychle také půjdeme do zahraničí. Začneme u přirozených bratrů, určitě půjdeme na Slovensko. Pro další země se rozhodneme podle analýzy,“ prozrazuje Borkovec.

Novou značku se Partners marketingově podporovat příliš nechystá, držet ji chce velmi nízkonákladově. Spoléhat se bude především na síť svých finančních partnerů, na webové stránky a Facebook. Do budoucna by chtěla využít PPC reklamu, sociální média či inzerci v tisku. „Do masových médií typu televize či outdoor ale nepůjdeme. Budeme se těmto výdajům bránit, jak jen to půjde,“ dodává Borkovec. Vizuální animovaný styl pochází z dílny agentury Brainz.

Od své konkurence se chce odlišit jednak technologickou vyspělostí, jednak jednoduchostí svých pojistných podmínek. „Garantujeme vyplacení minimálně 99 % pojistných událostí, protože víme, že nic nenaštve lidi tolik, jako když si platí celý život pojištění, a v momentě lámání chleba se pojišťovna začne vymlouvat a hledat výjimky,“ říká Martin Švec, ředitel pojišťovny Simplea.

Pojištění se zaměří na vážná rizika, jakými jsou dlouhodobý výpadek příjmu při vážné nemoci nebo úrazu, invalidita a smrt. „Nepojišťujeme takové maličkosti, jako je zlomený malíček. A nemáme investiční složku,“ přibližuje Martin Švec. Každý klient dostane individuální cenu podle svého zdravotního stavu a věku. Díky tomu by měla nabídnout oproti ostatním pojišťovnám za stejné peníze vyšší krytí. Pojistná smlouva si zakládá na přehlednosti a srozumitelnosti, kde je uvedeno sedm výluk z pojistného. Možné je také vše řešit online – nahlásit pojistnou událost, změnit či ukončit smlouvu.

-stk-