Předsedou SPIR opět Hanák, místopředsedy Šebesta a Feix

pondělí, 10. června 2019, 07:35 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Výkonná rada SPIR opět potvrdila Michala Hanáka na postu předsedy.

Michal Hanák, foto: SPIR

Michal Hanák, foto: SPIR

Výkonná rada Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) zvolená na květnové valné hromadě opět potvrdila Michala Hanáka ze společnosti Mafra na postu předsedy. Místopředsedy se stali Martin Šebesta ze společnosti OMD Czech a Michal Feix za Seznam.cz. Výkonná rada volila předsedu a místopředsedy v pátek 7. června.

V novém funkčním období se chce předsednictvo soustředit na intenzivnější komunikaci se všemi členy sdružení, protože s přibývající agendou, nejen v oblasti Public Affairs, je třeba hledat širokou shodu. Bude také pokračovat v již tradičních projektech jako je NetMonitor, který musí lépe reflektovat proměnu online trhu a hlavně chystané změny legislativy. „SPIR původně vznikl z potřeby kultivovat rychle se rozvíjející digitální prostředí a podílel se na definování jeho standardů. I po téměř dvaceti letech se trh stále dynamicky vyvíjí a role SPIR se v tomto směru nemění,“ řekl staronový předseda Michal Hanák.

Valná hromada SPIR se sešla na konci května, aby schválila činnost sdružení za uplynulý rok a stanovila si oblasti, kterým se v dalším období bude věnovat. Do výkonné rady bylo zvoleno 13 z původních 15 členů: Marek Antoš (Internet Info), Petr Bednář (AdActive), Karel Brýna (Tiscali Media), Tomáš Búřil (Dentsu Aegis Network Czech Republic), Michal Feix (Seznam.cz), Daniel Grunt (FTV Prima), Michal Hanák (MAFRA), Jaroslav Kábele (ČTK), Martin Kyncl (TV Nova), Martin Picek (Mindshare), Martin Šebesta (OMD Czech), Libuše Šmuclerová (Czech News Center), Michael Štádler (Adform). Nově společnost Economia ve výkonné radě zastupuje Štěpán Burda, který nahradil Romana Latuskeho, a novým členem výkonné rady se stal Jan Bambas z Universal McCann.

-mav-