Sarbu získal v Rumunsku licenci pro nový TV kanál

pondělí, 10. června 2019, 14:45 Aktuality, TV MediaGuru

Bývalý šéf CME Adrian Sarbu obdržel v Rumunsku licenci pro vysílání nového kanálu Smart TV.

Adrian Sarbu, foto: CME

Adrian Sarbu, foto: CME

Rumunská národní audiovizuální rada udělila kabelovou a satelitní licenci novému televizními kanálu Smart TV (včetně HD verze). Stanici řídí Adrian Sarbu, bývalý generální ředitel CME (vlastník skupiny Nova) a zakladatel největší rumunské televizní stanice Pro TV (patří pod CME), a novinář Marius Tuca. Informaci zpravodajské agentury Mediafax, kterou rovněž Sarbu vlastní, zveřejnil rumunský server Romania Insider

Smart TV má být podle Sarbua všeobecným televizním kanálem, zaměřujícím se na městské diváky s vyšším vzděláním a vyššími příjmy, kteří tráví méně času sledováním televize a více času s chytrými zařízení.

„Náš produkt je sociálně-televizní, spojující televizi a sociální komunitu, dostupný na všech platformách, ale primárně v podobě klasického kabelového kanálu," uvedl Sarbu.

Součástí projektu mají být i besedy za účasti Maria Tucy a novináře Iona Cristoiua. Zakladatelé Smart TV také slibují atypický zpravodajský bulletin a epizody Comedy Mall, které už mají běžet online. Televize investuje přibližně 2 miliony euro do programové tvorby.

Už několik let vysílající rozhlasová stanice Smart FM má projít změnami tak, aby se doplňovala s novou televizí Smart TV. Vedle agentury Mediafax vlastní Srabu také finanční deník Ziarul Financiar.

-mav-