Alza rozšiřuje SmartHome, uvažuje o centru e-mobility

pondělí, 22. července 2019, 15:50 Aktuality, Retail MediaGuru

Alza.cz zdvojnásobuje plochu pro prezentaci chytré domácnosti. Zároveň by se ráda rozrostla i v rámci areálu Pražské tržnice.

Alza.cz zdvojnásobila plochu prezentace chytré domácnosti, foto: MediaGuru.cz.

Alza.cz zdvojnásobila plochu prezentace chytré domácnosti, foto: MediaGuru.cz.

Alza.cz se rok a půl po otevření expozice věnované chytré domácnosti rozhodla k jejímu rozšíření. Plochu pro prezentaci SmartHome ve svém pražském showroomu zdvojnásobila – na celkem 62 m2 zde vystaví 200 chytrých produktů od 77 firem. Kromě kuchyně a obýváku předvede možnosti chytré domácnosti také v koupelně, pracovně či na zahradě.

Důvodem k rozšíření je dynamický růst celé kategorie. Prodeje se meziročně zvýšily o 94 %. Od zařazení chytré domácnosti do nabídky se prodalo téměř čtvrt milion kusů. Nejprodávanější je historicky chytré osvětlení, včetně chytrých žárovek, led pásek a svítidel, jichž se prodaly vyšší desetitisíce. Na druhém místě se nacházejí hlasoví asistenti, jejichž prodeje meziročně narostly o 300 %. Největší zájem je o asistenty od Google, poté od Amazonu a Applu. Třetím nejprodávanějším smart produktem jsou chytré kamery.

„Časem budou produkty SmartHome standardem v každé domácnosti, jádrem je oblast zabezpečení, vytápění a osvětlení. Zákazníkům tyto technologie přináší zejména velkou úsporu času, financí a maximální komfort díky jednoduchému ovládání. Ceny těchto produktů přitom dlouhodobě klesají a od standardních se u řady produktů mnohdy liší už jen v řádech stokorun,“ uvedl Jan Moudřík, ředitel expanze a facility Alza.cz.

Do budoucna Alza.cz plánuje další tematické expozice v showroomu, zároveň by se ale ráda rozrostla i mimo stávající budovy v areálu Pražské tržnice. „O rozšíření a zvelebení dalších prostor v tržnici Holešovice jednáme se zástupci magistrátu usilovně už několik let, zatím bohužel marně. Rádi bychom pomohli zkultivovat jihovýchodní náměstí (nyní parkoviště) na zelenější a odpočinkovější parkovací část a také bychom rádi vybudovali zážitkové centrum plné inovací a zajímavých technologií – mimo jiné třeba i nové informační centrum elektromobility pro všechny Pražany,“ popsal Moudřík.

-stk-