ČT natáčí nový seriál Zrádci o drogovém podsvětí

pondělí, 29. července 2019, 11:10 TV MediaGuru

Česká televize připravuje nový seriál z prostředí drogového podsvětí, jeho režisérem je Viktor Tauš.

Zrádci, foto: Česká televize

Zrádci, foto: Česká televize

Režisér Viktor Tauš natáčí ve spolupráci s Českou televizí nový seriál Zrádci. Zabývá se zákulisím obchodu s pervitinem v České republice. Kromě několika lokací v Německu a Polsku natáčí tvůrci v Praze, Chomutově, Liberci, Smržově, Sychrově a v Hrabyni. Poslední klapka padne 2. října. Scénář Zrádců napsal Miro Šifra a hlavních rolí se zhostili Lenka Krobotová, Cyril Dobrý, Václav Neužil a David Novotný. Tauš stojí mj. za mini sériemi Vodník a Modré stíny. Kdy se seriál objeví na obrazovce, zatím ČT neuvedla. 

„Seriál Zrádci se odehrává ve světě, kde musí protidrogová policie změnit způsob své práce, aby bylo vůbec možné držet tempo s dobou. Přitom ale zároveň dělají chyby, které stojí lidi kolem nich život. Seriál vznikl na základě skutečných událostí, ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou v ČR,“ popisuje scenárista Miro Šifra.

Hlavní postavou příběhu je mladý dealer drog, kterého ztvárňuje Cyril Dobrý. Přestože tak nezamýšlel, stane se  informátorem policie a podlehne nátlaku člena protidrogové centrály ztvárněného Václavem Neužilem. Ocitne se nejen v hledáčku policistů, ale i česko-vietnamské drogové mafie.

„Naším úkolem – coby vizuálních adaptátorů textu – je, podobně jako tomu bylo u předchozích mini sérií (Modré stíny, Vodník, pozn. red.), stvořit svébytný filmový svět, který se stane příběhem sám o sobě, nebude pouze reflexí reality, ale bude příběh obohacovat o osobitou interpretační rovinu,“ uvedl režisér Viktor Tauš.

Zrádci, foto: ČT

Zrádci, foto: ČT

Zrádci, foto: ČT

Zrádci, foto: ČT

-mav-