ČT odvysílá Stockholmský syndrom začátkem příštího roku

středa, 3. července 2019, 13:30 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize připravuje do vysílání příštího roku dvoudílnou minisérii Stockholmský syndrom.

Dvoudílný film Stockholmský syndrom půjde do vysílání České televize začátkem příštího roku, zdroj: ČT.

Dvoudílný film Stockholmský syndrom půjde do vysílání České televize začátkem příštího roku, zdroj: ČT.

Česká televize nasadí začátkem příštího roku do vysílání dvoudílný film Stockholmský syndrom režiséra Dana Svátka. „Chtěli jsme tentokrát přijít s příběhem, který se může stát každému z nás. Zároveň jsme chtěli až do detailu přemýšlet o důsledcích, které naši činy mohou mít,“ popsala na karlovarském filmovém festivalu kreativní producentka Kateřina Ondřejková s tím, že novinka volně navazuje na Českým lvem oceněnou minisérii Spravedlnost.

Na začátku příběhu jsou dva chlapi, otcové dcer, kteří si díky svým povahám a také do jisté míry nešťastnou náhodou zkomplikují, a aniž by to v tu chvíli věděli, i navzájem ovlivní své životy. A právě to, co se s nimi stane, budeme divákům v těch dvou televizních filmech vyprávět,“ dodala Kateřina Ondřejková.

Děj Stockholmského syndromu se odvíjí od nešťastné náhody, kdy se kriminalista Viktor Mojžíš v podání Davida Švehlíka dostane do konfliktu s majitelem rotvajlera Jindřichem Oseckým, jehož hraje Martin Finger. Když pes nečekaně napadne jeho dceru Lindu, kriminalista použije služební zbraň a neúmyslně Jindřicha postřelí. Ten skončí na vozíku a Viktor mu, poté, co se vrátí z vězení, musí platit tučné odškodné. K tomu dluhy na alimentech na dceru. Viktor se tak dostává do existenční pasti, z níž se ukáže nečekaná cesta ven – Osecký je mu totiž ochoten odpustit odškodné, pokud Viktor zachrání jeho dceru. Kromě zmíněných herců se v minisérii objeví Elizaveta Maximová, Zuzana Mauréry nebo Martin Pechlát.

První klapka padla začátkem loňského září v Opavě, natáčení probíhalo v lokacích v Ostravě a Havířově, pak se přesunulo do BeskydPrahy. Za kamerou stál Jakub Šimůnek. Hudbu složil Norbi Kovács.

-stk-