Dvoudílný film Vysoká hra nasadí ČT příští rok na jaře

úterý, 2. července 2019, 14:25 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize dokončuje thriller inspirovaný románem Václava Lásky.

Režisér Jiří Svoboda s představitelem hlavní role Richardem Krajčem, zdroj: ČT

Režisér Jiří Svoboda s představitelem hlavní role Richardem Krajčem, zdroj: ČT

Česká televize dokončuje dvoudílný film Vysoká hra, inspirovaný románem Václava Lásky, který byl sám součástí elitního policejního útvaru. Thriller vychází z několika kriminálních kauz, jež nejsou dodnes právně dořešeny a jejichž pozadí je mnoha divákům neznámé. Snímek je nyní v postprodukci, do vysílání bude nasazen na jaře příštího roku. 

„Půjde o thriller, v němž si hlavní hrdina nemůže být jist ani loajalitou kolegů,“ říká režisér Jiří Svoboda a dodává: „Kromě reflexe kriminálního a policejního prostředí bych filmem rád přiblížil divákovi psychosociální změny, které představuje neomezená možnost vhledu do našeho soukromí prostřednictvím stále dokonalejších elektronických prostředků. Současné systémy sledování a odposlechu jsou dokonalé, vejdou se do kufříku a lze je v zahraničí zakoupit za pár desítek milionů korun. V České republice se pohybuje asi deset těchto přístrojů. Jejich vlastníky ale nejsou policisté.“

Hlavní role policisty Tomáše Krásy, jenž se u zvláštního útvaru snaží řešit korupční struktury, se ujal Richard Krajčo. V dalších rolích se představí například Veronika Arichteva nebo Tomáš Töpfer. Na filmu se podílí i kameraman Vladimír Smutný. 

-stk-