Echo Media v pololetí výrazně zvýšila tržby z obsahu

pondělí, 22. července 2019, 07:10 Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Nová strategie prodeje předplatného a také uspořádání nabídky včetně vyšších cen stojí za výraznějším růstem tržeb z prodeje obsahu.

Dalibor Balšínek, foto: Echo Media

Dalibor Balšínek, foto: Echo Media

Společnost Echo Media registruje v prvním letošním pololetí nárůst tržeb z prodeje obsahu ve srovnání se stejným obdobím loni. Tržby se podle většinového majitele firmy Dalibora Balšínka měly zvýšit o 45 procent. Důvodem růstu tržeb je nárůst počtu prodaných předplatných o jeden tisíc (roční předplatné) a také zjednodušení nabídky jednotlivých produktů a zvýšení cen předplatného. Souhrnně Echo Media prodává 11 tisíc digitálních i tištěných kopií.

„Počet prodaných digitálních kopií je 4930 a tištěných 5969. To se nám podařilo především díky přesně zacíleným direct marketingovými akcím, ve kterých budeme pokračovat i v druhé polovině roku,“ popisuje Balšínek.

Z pohledu tržeb je nejvýznamnějším produktem Týdeník Echo, pak následuje onlinový EchoPrime. Podle Balšínka také roste oblíbenost produktu Echo Komplet, kdy za cenu 2999 Kč mají čtenáři k dispozici tištěný i digitální Týdeník Echo, komentáře na Echo24.cz a EchoPrime. „Důležité také je, že si stále držíme obnovu předplatného na úrovni 82 % a držíme se na stejné úrovni i v prodeji na stánku,“ dodává majitel.

Přestože inzertní trh v tiskovém segmentu klesá, Echo Media ve svých plánech s poklesem počítalo. „Očekávali jsme, a tedy i plánovali, pokles v řádu 7 % proti loňskému roku, proto nás pokles na trhu s inzercí nijak nepřekvapil. Soustředili jsme se na podporu získávání předplatného, kdy aplikujeme tzv. beznákladový marketing, protože na jiný nemáme,“ vysvětluje Balšínek.

Pokud Echo Media trend z prvního pololetí udrží i v pololetí druhém, dosáhne firma svého nejlepšího hospodářského výsledku za celou dobu existence. „Poprvé bychom se blížili k vyrovnanému rozpočtu,“ věří Dalibor Balšínek.

-mav-