Fotbalovou ligu opět přinese hlavně O2 TV, část i ČT

pátek, 12. července 2019, 07:30 TV MediaGuru

V pátek startuje nový ročník nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže. Největší porci přímých přenosů odvysílá placená O2 TV.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Televizní vysílací model nadcházejícího ročníku fotbalové nejvyšší soutěže Fotuna:Ligy, která startuje v pátek, zůstává oproti předešlému ročníku v zásadě nezměněn. Většinu přímých televizních přenosů obstará placená stanice O2 TV.  Z každého kola přinese sedm přímých přenosů, z toho tři budou opět doplněná studiovým vysíláním. Česká televize odvysílá vždy utkání hraná v příslušném hracím kole v pátek od 18:00. Bude to platit i pro nadstavbovou část fotbalové soutěže.  

O2 TV odvysílá zápasy na svých kanálech O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Celkem půjde o více než 240 přímých přenosů. Z toho 104 bude v nejvyšší kvalitě, tedy včetně systému Tracab, díky kterému je možné porovnávat v reálném čase aktuální statistiky. „U těchto utkání nebudou chybět ani studia. Tam nastane změna, dvě studia budeme dělat přímo ze stadionu, a jedno tzv. super studio nabídneme v neděli z O2 areny. Model studia ze stadionu jsme si vyzkoušeli již na podzim v Lize mistrů. Také ve třech hlavních zápasech bude díky  přenosovým vozům O2 nasazen videorozhodčí,“ popisuje mluvčí O2 David Solnař.

První kolo odstartuje pátečním zápasem FK Jablonec – Bohemians Praha 1905, diváci ho budou moci sledovat na obrazovkách ČT sport. Ostatní zápasy prvního kola přinese O2 TV (viz rozpis níže).

Rozlosování prvního kola Fortuna:Ligy 2019/2020

Rozlosování prvního kola Fortuna:Ligy 2019/2020

Online práva na sestřihy fotbalových zápasů tuzemské nejvyšší soutěže drží deník Sport, resp. jeho webová verze isport.cz. Vedle sestřihů tradičně nabídne i rychlé ukázky klíčových momentů.

Možnosti mají i sázkaři, pokud si vystačí se streamingem, který není v HD. Generální partner fotbalové ligy, společnost Fortuna, nabízí svým členům možnost sledování přímých přenosů zápasů v rámci Fortuna TV na webu ifortuna.cz nebo v mobilní aplikaci. Přenosy z fotbalové ligy mohou zdarma sledovat uživatelé, kteří mají svůj účet u Fortuny a jsou zde tedy registrovaní. 

Podobnou možnost mají i sázkaři společnosti Tipsport, kteří mohou sledovat přenosy v rámci TV Tipsport na webu tipsport.cz. Také zde je podmínkou registrace.

Česká televize nabídne vedle části fotbalových přenosů Fortuna:Ligy také přímé přenosy všech utkání evropského šampionátu Euro 2020. Odvysílá i přímý přenos z každého kola Evropské ligy UEFA a finále této soutěže, stejně jako finále Ligy mistrů UEFA. Z Ligy mistrů přinese i výběry nejzajímavějších momentů z každého kola. Odvysílá i některé zápasy druhé nejvyšší fotbalové soutěže, baráž o první ligu či zápasy tuzemského fotbalového poháru Mol Cup.

O2 TV zajistí vedle přenosů Fortuna:Ligy všechny zápasy z fotbalové Ligy mistrů UEFA (od 4. předkola se představí i pražská Slavia). Nabídku doplňují i klubové televize, jako například Arsenal TV, Bayern TV nebo Juventus TV, a vybrané duely Francouzského poháru/Coupe de France.

-mav-