Prima chce posílit v e-sportu, vstupuje do webu Playzone

pátek, 26. července 2019, 14:25 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

Aktivity v oblasti elektronických sportů chce Prima dál rozvíjet prostřednictvím značky Prima Cool.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Skupina Prima získala poloviční podíl ve firmě Playzone, která více než deset let provozuje herní portál Playzone.cz v Česku a na Slovensku. Jejím jediným majitelem, a zároveň jednatelem, byl doposud Lukáš Pleskot.

Prima zamýšlí akvizici využít pro svou značku Prima Cool a díky tomuto spojení zvýšit svoji aktivitu v oblasti elektronických sportů (e-sport). „Cílem tohoto spojení je rozvoj esportu a dále pak zatraktivnění televizního a online vysílání na Prima Cool,“ uvedla Prima.

Transakce byla provedena prostřednictvím společnosti THR Media, která je v procesu vstupu do skupiny Prima. THR Media je nyní vlastníkem 50% podílu společnosti Playzone. Cena transakce nebyla po dohodě obou stran zveřejněna.

Měsíční návštěvnost webu Playzone.cz se pohybuje na úrovni necelých 40 tisíc unikátních uživatelů (zdroj: NetMonitor). Web stojí také za pořádáním herních eventů a mistrovství České republiky v počítačových, mobilních a konzolových hrách. Mimoto pořádá živé přenosy z gamingových akcí a nabízí herní atrakce k pronájmu.

-mav-