Primark otevře svůj obchod na Václavském náměstí

čtvrtek, 25. července 2019, 10:35 Retail MediaGuru

Maloobchodní řetězec Primark svůj první obchod na českém trhu otevře v nově vznikající budově na Václavském náměstí v Praze.

Zdroj: FB Primark

Zdroj: FB Primark

Maloobchodní oděvní řetězec Primark potvrdil svůj vstup na český trh. Svůj první obchod otevře v druhé polovině příštího roku v nové budově The Flow Building na Václavském náměstí 47 v Praze. 

Nový obchod Primark s celkovou prodejní plochou více než 4 700 m2, rozprostřený na třech podlažích, nabídne módní trendy pro ženy, muže i děti, včetně obuvi, módních doplňků, spodního prádla, ale také potřeb pro domácnost.

Budova, kterou staví developerská společnost Flow East, má být navržena s cílem co nejnižší energetické náročnosti. V objektu by se tak mělo objevit inteligentní LED osvětlení, trojitě zasklená fasáda nebo energeticky úsporné vertikální dopravní systémy. Před samotným otevřením prodejny budou prostory ještě přizpůsobeny potřebám Primarku. 

První obchod Primarku na českém trhu se bude nacházet v nové budově The Flow Building, zdroj: Primark.

První obchod Primarku na českém trhu se bude nacházet v nové budově The Flow Building, zdroj: Primark.

The Flow Building staví developerská společnost The Flow East, zdroj: Primark.

The Flow Building staví developerská společnost The Flow East, zdroj: Primark.

„Hledali jsme vhodnou lokalitu pro otevření našeho prvního českého obchodu a tento objekt nám poskytl skvělou příležitost, jak být v samém srdci města,” uvádí Tom Meager, ředitel pro oblast nemovitostí společnosti Primark.

Primark bude pro svou pražskou prodejnu hledat zaměstnance napříč profesemi – včetně vedení obchodu, prodejních asistentů a manažerů, pokladních, skladníků nebo pracovníků zodpovídajících za vystavení zboží.  Více informací o konkrétních příležitostech je na https://careers.primark.com/.

V minulém měsíci otevřel Primark svůj první obchod ve střední Evropě, ve slovinské Lublani, a také oznámil plány na vstup do Polska.

Primark byl založený v Dublinu v roce 1969, v současnosti provozuje přes 370 obchodů s prodejní plochou přes 1,4 milionu mve 12 zemích, mezi něž patří domovské Irsko, dále Velká Británie, Španělsko, Portugalsko, Německo, Nizozemsko, Belgie, Rakousko, Francie, Spojené státy, Itálie a Slovinsko. Společnost zaměstnává více než 75 tisíc lidí a během posledního finančního roku 2017/2018 otevřela 16 nových obchodů a vytvořila tak 4,5 tisíce nových pracovních pozic, na které se hlásilo přes 43 tisíc osob.

-stk-