VašeČočky.cz otevírají první kamennou prodejnu

pátek, 26. července 2019, 10:20 Aktuality, Retail MediaGuru

E-shop VašeČočky.cz otevírá v Praze první kamennou optiku, kde nabídne brýle i čočky za internetové ceny.

První prodejna e-shopu VašeČočky.cz je v ulici Křemencova na Praze 1. Zdroj: VašeČočky.cz

První prodejna e-shopu VašeČočky.cz je v ulici Křemencova na Praze 1. Zdroj: VašeČočky.cz

Český e-shop VašeČočky.cz otevřel 22. července v Praze 1 svou první kamennou prodejnu, kde nabídne nejoblíbenější produkty k okamžitému odběru, sluneční, dioptrické brýle i čočky za internetové ceny.  V nové dvoupatrové prodejně bude e-shop vůbec poprvé nabízet i dioptrické brýle na zakázku a služby optometristy, který pomůže jak s výběrem brýlí, tak s aplikací kontaktních čoček.

„Stálým zákazníkům tu budeme poskytovat zdarma i pravidelné prohlídky očí. Oproti tradičním optikám budeme mít také širší nabídku, která se bude často obměňovat nejen podle sezóny. V prodeji bude až tisíc modelů od základních až po luxusní a těžko dostupné značky jako Fendi či Dior a v létě budeme mít nejširší nabídku slunečních brýlí v Praze,” říká Jiří Urban, CEO VašeČočky.cz.

Brýle i další produkty z webu budou v prodejně za internetové ceny. Obchod bude zároveň fungovat i jako bezplatné odběrné místo pro objednávky z e-shopu. Pokud se koncept osvědčí, chtějí VašeČočky.cz otevřít další pobočky a do konce roku 2020 plánují otevřít optiky v dalších minimálně třech evropských zemích.

Český e-shop s brýlemi Optiscont provozuje kamenné pobočky již řadu let, aktuálně jich po celé republice má celkem sedm a nabízí brýle i přímo v ordinacích lékařů. Letos pak koupili společnost Wichterle & Vacík se špičkovým aplikačním střediskem kontaktních čoček. Tato služba je dostupná zatím na jedné pobočce. Další e-shop Čočkyshop mají pouze jednu prodejnu v Praze na Florenci. Nabídka kontaktních čoček a brýlí na internetu je poměrně široká, většina e-shopů ale nabízí při vyzvednutí využití výdejních míst nebo ve spřátelených optikách.

-zue-