Yenkee uvedla bezdrátový držák do auta i nabíječky

sobota, 20. července 2019, 08:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Značka Yenkee uvedla na trh nové výrobky fungující na principu bezdrátové technologie.

Zdroj: Yenkee

Zdroj: Yenkee

Značka Yenkee rozšiřuje svou nabídku o chytrý držák YSM 610, který umožní řidičům telefonovat během jízdy. Držák disponuje i funkcí bezdrátového nabíjení, je vhodný do všech typů automobilů – lze ho přisát na sklo, na palubní desku nebo do výdechu ventilace. Držák je kompatibilní se všemi typy telefonů vybavenými bezdrátovou technologií se standardem Qi.

Pokud uživatel vlastní smartphone, který nemá již předem zabudovanou technologii z výroby, je potřeba použít k nabíjení přes bezdrátovou nabíječku přijímač nebo speciální kryt, který bezdrátové nabíjení umožní. Nabíječka disponuje detekcí cizích předmětů, což v praxi znamená to, že pokud je do ní vloženo zařízení, které by ji mohlo poškodit, LED signalizace na boční straně nabíječky zabliká a dojde k přerušení nabíjení.

Bezdrátová nabíječka, zdroj: Yenkee

Bezdrátová nabíječka, zdroj: Yenkee

Značka zároveň uvedla dvě bezdrátové nabíječky (YAC 5005, YAC 5010), které jsou kompatibilní se všemi telefony vybavenými bezdrátovou technologií se standardem Qi. Nabíječky mají na svém těle umístěnou LED signalizaci, která informuje o stavu nabíjení. Pokud je na plochu položen kovový, nebo magnetický předmět, který nepodporuje bezdrátové nabíjení, nabíjecí podložka spustí výstražný signál a nabíjení se přeruší.

Obě nabíječky se mají podle výrobce vyrovnat rychlostí nabíjení běžným drátovým nabíječkám. Například nový iPhone údajně dokáží nabít z nuly na sto procent za 2,5 hodiny. Pogumovaná verze bude k dostání za doporučenou maloobchodní cenu 449 Kč a kovová verze za 749 Kč.

-mav-