Zpravodajství Českého rozhlasu povede Julie Stejskalová

středa, 31. července 2019, 14:50 Lidé, Rádio MediaGuru

Julie Stejskalová nahrazuje ve vedení zpravodajství a publicistiky ČRo Martina Ondráčka.

Julie Stejskalová, foto: Khalil Baalbaki, Český rozhlas

Julie Stejskalová, foto: Khalil Baalbaki, Český rozhlas

Novou šéfredaktorkou zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu (ČRo) se od 1. srpna 2019 stane Julie Stejskalová. V současnosti pracuje jako koordinátorka centrálního zpravodajství ČRo. Ve vedení zpravodajství nahradí Martina Ondráčka, který odchází do vedení připravované stanice CNN Prima News.

Julii Stejskalovou jmenoval do vedoucí pozice generální ředitel ČRo René Zavoral. Rada Českého rozhlasu ve středu vzala jmenování Julie Stejskalové na vědomí.

Julie Stejskalová radním sdělila, že chce stabilizovat situaci v jednotlivých redakcích ČRo. Za nejdůležitější úkol zpravodajství považuje správná rozhodnutí o tom, jaké informace bude ČRo posluchačům předávat. Na dotaz, zda počítá i s odlivem některých redaktorů, kteří mohou odejít s Martinem Ondráčkem, Stejskalová sdělila, že na odchody je ČRo připraven, přestože situace není snadná.

Julie Stejskalová působí ve Zpravodajství Českého rozhlasu od ledna 2015. Přes 30 let pracovala na nejrůznějších pozicích v  tiskové agentuře ČTK, kde se podílela mimo jiné i na vývoji redakčního systému. V rámci svého působení se zde a také na Univerzitě Karlově věnovala profesnímu růstu začínajících novinářů. 

-mav-